Slovensko si v Európe ešte stále mýlia so Slovinskom. Musíme sa viac snažiť, myslí si slovenský veľvyslanec

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

     Veľvyslanec zdôraznil, že Slovensko svoju prezentáciu vo svete nerobí zle, ale je jej málo. “A je dôležité, aby sme aj to málo robili dobre,” dodal. Preto ho potešila pozvánka od primátora Giraltoviec, aby navštívil stánok, o ktorý sa toto východoslovenské mesto na veľtrhu v Bruseli delí so svojím poľským družobným mestom Ustrzyky Dolne vďaka programu EÚ na podporu cezhraničnej spolupráce.

    Potešil sa aj rovnakej pozvánke od belgického podnikateľa na Slovensku Gerdiho Vanfleterena, ktorý Slovensko na turistických veľtrhoch v Belgicku a Holandsku predstavuje za vlastné peniaze. 

    Vallo zároveň vyjadril ľútosť z toho, že Slovensko ani tento rok na bruselskom veľtrhu nemá vlastný oficiálny stánok podporený štátnou agentúrou pre rozvoj cestovného ruchu. 

    “Aspoň trochu poteší človeka, že predsa len tu niekto je, že niekto zavesil slovenskú vlajku. Všade naokolo vidím štáty, ktoré sú zastupované vládnymi agentúrami,” konštatoval Vallo. Priznal, že ako veľvyslanec a štátny zamestnanec nie je šťastný, že Slovensko nemá zastúpenie cez agentúru na úrovni vlády či ministerstva. “Toto je druhý najväčší veľtrh turistického ruchu po Berlíne, druhý v Európe,” zdôraznil.

    Vallo vyjadril nádej, že snáď sa “doma” na tom pracuje, že niekto niečo pripravuje, lebo Slovensko sa naozaj musí vedieť – nie predať -, ale ponúknuť svetu. “Ukázať čo máme, čo ponúkame v oblasti turistického ruchu, že máme veci, ktoré iní možno nemajú,” povedal Vallo. Dodal, že ide o sektor, ktorý môže ekonomicky prospieť viacerým regiónom Slovenska, aj preto sa k tomu treba postaviť oveľa zodpovednejšie.

    - Reklama -