Slovensko postaví na hraniciach s Maďarskom bariéru. Kaliňák ukázal, ako bude vyzerať

    0
    Utečenci zadržaní maďarskou políciou pri pokuse o prekročenie hranice so Srbskom (Autor: SITA)

    Výsledky utorkového stretnutia ministrov vnútra Európskej únie v Bruseli slovenskú politickú elitu rozhodne nepotešili. Slovensko spolu s Českom, Rumunskom a Maďarskom boli kvalifikovanou väčšinou zvyšných členov EÚ prehlasovaní, výsledkom čoho je, že nám Komisia pravdepodobne „naordinuje“ 1 500 utečencov.
    Minister vnútra počas letu z Bruselu vraj vymyslel jedinečný plán pre Slovensko. „Na južnej hranici s Maďarskom postavíme navádzaciu bariéru! Nepríde sem ani jeden utečenec, to vám garantujem!“ uvádza vyjadrenie Kaliňáka portál Pluska.sk.

    Kaliňák predstavil aj video, ktoré popisuje jeho predstavy o ochrane našich hraníc.

    Minister tiež zopakoval, že bude robiť všetko pre to, aby sme žiadnych utečencov nasilu prijať nemuseli. „Ak to bude vec legislatívy, podáme aj žalobu,“ pritvrdil.
    Ako portál informuje, naše ministerstvo chce na ochranu hraníc použiť vojenskú technológiu, ktorú využíva aj americká armáda pre obranu svojich vojenských základní. Hesco Bastion je vojenská technológia, ktorá môže slúžiť aj ako protipovodňové opatrenie a dokáže dokonale ochrániť aj pred explozívnymi zbraňami.

    Celý článok si môžete prečítať TU

     


     

    - Reklama -