Slovensko je zase slávne. Ficove výroky o islame si všimli v zahraničí

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico a Radoslav Procházka, predseda strany #Sieť (Autor: SITA)

    Premiérove slová o tom, že „islam nemá priestor na Slovensku“, a jeho vyhlásenie: „Ja nechcem, aby tu bolo niekoľko desiatok tisícov moslimov, ktorí si začnú postupne presadzovať svoje veci,“ si všimli už aj moslimskí turisti na Slovensku, zahraničné médiá a zastupiteľské úrady moslimských krajín.

    Na svojom twitterovom účte premiérov výrok zdieľal aj európsky mediálny riaditeľ medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch Andrew Stroehlein. K výroku priložil komentár: „Netolerantný tón prichádzajúceho predsedníctva Rady EÚ.“

    O Ficových výrokoch informoval renomovaný portál Politico, ktorý si všimol, že „naša krajina nie je pre moslimov“. Správu o vyjadreniach premiéra Fica uverejnili aj portál NewEurope.eu, turecký internetový denník Daily Sabah Europe a taktiež internetová stránka amerických moslimov US Muslim. Neprehliadli ich dokonca ani konzervatívne britské noviny The Telegraph. O výrokoch sa zmieňujú aj po turecky píšuce médiá. Viaceré z nich zhodne píšu, že Fico svojimi výrokmi „verejne deklaroval nepriateľstvo voči islamu“, alebo ich jednoducho označujú za škandalózne.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -