Slovensko je v duchu svojej tradície slobodná, demokratická, otvorená a proeurópska krajina, píše exsaskár Poliačik

    0
    Martin Poliačik (Autor: Reprofoto / Facebook: Martin Poliačik)
    Poliačik sa k 25. výročiu vzniku Slovenskej republiky vyjadril na svojom Facebookovom profile. Spomína pritom dva pohľady. „Jeden pohľad vraví, že nás definuje všetko to, čo nie je tam vonku. Slovenský národ je to, čo tu bolo a ochránime ho len tým, že sa budeme čo najviac brániť zmenám, ktoré sa dejú okolo nás vo svete. Len tak ochránime našu kultúru, deti, ženy, pracovné miesta a čokoľvek, čo si želáte doplniť,“ píše Poliačik.
     
    Druhý pohľad vychádza z historickej tradície Slovákov a Sloveniek, ktorá sa Poliačika naplnila aj v samostatnom štáte. „Sme národom pracovitým, ktorý prekonal ťažké roky transformácie na trhovú ekonomiku, zbavil sa mafiánsko-mečiarovskej špiny, ktorá vznikla ako produkt náročnej zmeny režimu a dotiahli sme to až k tomu, čo sme stále chceli: otvorené hranice a spolupráca v rámci Európym,“ dodáva poslanec. 
     
    Exsaskár považuje Slovákov za „tradične silne demokratický“ národ, čo podľa neho pripomína aj sté výročie vzniku Československa, ktoré označil na tú dobu za jednu z najpokrokovejších demokracií v ochrane občianskych a ľudských práv. 
     
    V závere statusu pritakáva Poliačik prezidentovi Andrejovi Kiskovi aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorí neobišli 25. výročie vznijku SR bez prejavov. „Za posledných 25 rokov sme opäť dokázali, že aj ako samostatná republika, sme silným a demokratickým hráčom. V tom súhlasím aj s premiérom a prezidentom, že Slovensko má byť na čo hrdé. O túto našu tradíciu, že sa vieme otvoriť svetu a nestratiť sa v ňom, by sme sa mali oprieť aj v ďaľšom štvrťstoročí našej existencie,“ myslí si Poliačik. 
     
    „Výročia sú presne na to, aby sme si pripomínali a reflektovali. Samostatné Slovensko je v duchu svojej tradície slobodná, demokratická, otvorená a proeurópska krajina. Na to nesmieme v kľúčových chvíľach zabúdať,“ uzatvára Martin Poliačik. 
     
     
    - Reklama -