Slovenka močila na Korán, zadržala ju polícia

    0
    Pochod proti islamizácii Bratislava 2016. (Autor: lb)

    Stíhaná je od štvrtka 16. februára a v prípade dokázania viny jej hrozí trest od troch do šiestich rokov.

    “Obvinená Sheila Sz. bola dnes zadržaná, pretože existujú dôvody útekovej väzby a z obavy pokračovania v trestnej činnosti. O zadržanej osobe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR,” uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

    Ako ďalej priblížila hovorkyňa, obvinená z Ružomberka sa mala zúčastniť na výrobe obrazovo-zvukového materiálu podnecujúceho k nenávisti a násiliu proti skupine obyvateľov pre ich náboženské (islamské) vyznanie.

    “Tento materiál mal byť následne zverejnený prostredníctvom internetu na webových stránkach verejne prístupných aj na území Slovenskej republiky, a to minimálne od decembra minulého roka,” dodala Predajňová.

    Močila na knihu

    Zadržanie a obvinenie Sheily Sz. dnes potvrdila aj polícia.

    “Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 24-ročnú ženu zo zločinu výroby extrémistických materiálov v súbehu s prečinmi násilie proti skupine obyvateľov, hanobenie národa, rasy a presvedčenia a podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti,” uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

    Ako ďalej priblížila, obvinená sa mala podieľať na videu zverejnenom na internete.

    “Na videu, ako ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to korán. Vytrháva z nej strany, hádže ich na zem (jednou zo strán si na videu utrie zadok, roztrhanú knihu pomočí) a potom ich zapáli,” objasnila hovorkyňa.

    Paraziti horší ako svrab

    Na zverejnenom videu je vidieť, ako obvinená okrem iného hovorí: “V žiadnom prípade ma nikto nezastaví, aby som zabránila, teda pozastavila moje vysielanie videí alebo fotografií alebo písomných názorov, čo sa týka islamu. Proste za tým si stojím a sú to pre mňa paraziti, ktorí sú horší ako svrab, aby keď sa nevedia prispôsobiť oni nám, tak tu nemajú čo hľadať… Tak som sa rozhodla, že patrí to obecne čisto iba k islamom, muslimom a islamu. Všetkých si vás postupne budem loviť a každý, kto sa mi postaví do cesty a bude ma chcieť zastaviť, tak dopadne veľmi ťažko na hubu… tak isto ma nejak nezastavia a pôjdem po každom muslimovi”.

    - Reklama -