Slová o priateľstve medzi slovanskými národmi, to nie je len zdvorilosť, ale prezieravá politická pozícia, chváli Marček Dankov prejav v Moskve. Sme súčasťou jednotného slovanského etnika, ktoré je najväčšie v Európe, dodáva

    0
    Peter Marček (Autor: TASR)
    Marček na svojom facebookovom profile súhlasí s rečou Andreja Danka a nechápe negatívne reakcie na jeho vyjadrenia. „Jeho slová o priateľstve medzi slovanskými národmi, to nie je len zdvorilosť, ale prezieravá politická pozícia. Sme súčasťou jednotného slovanského etnika, ktoré je najväčšie v Európe. Slovanov je 350 miliónov,“ uvádza Marček. 
     
    Poslanec pokračuje v podobnom duchu aj ďalej, keď o Rusku píše: „Máme spoločnú kultúru, spoločný staroslovanský jazyk. Mimochodom, v pravoslávnych kostoloch sa dodnes modlia v tomto jazyku, slúžia bohoslužby a spievajú žalmy.“ 
     
    Marček si kladie otázku, prečo by sme mali byť proti Rusom, a predostiera vlastnú teóriu o tom, kto by mohol byť v pozadí šírenia odporu voči Rusku. „Nie sú to náhodou tie neslovanské sily, ktoré vyprovokovali vražedný konflikt medzi Slovanmi na východe Ukrajiny?“ pýta sa poslanec. 
     
    Podľa neho sa minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák mýlil, keď uviedol, že vystúpenie Andreja Danka v ruskej Štátnej dume bolo v rozpore so zahraničnou politikou Slovenskej republiky. 
     
    „V súčasnosti vďaka ,zahraničnej politike našej krajinyvýmena tovarov medzi Slovenskom a Ruskom za roky 2014 – 2016 klesla zo 7 miliárd na 4 miliardy dolárov a v roku 2017 má aj naďalej tendenciu znižovať sa. V reálnom živote sú to pracovné príležitosti, príjmy do rozpočtu a blahobyt slovenských občanov. Otázka znie: V záujme koho sa realizuje zahraničná politika Slovenska?“ kladie si poslanec Marček otázku na záver. 
     
     
    - Reklama -