Slniečkari, vy tú krv na chodníkoch neutierate. Naštvaný český veterán volá po tom, čo sa teraz musí urobiť v Európe

    0
    Berlínski hasiči nakladajú do sanitky jednu zo zranených osôb (Autor: TASR)
    „Samozrejme, že budeme vždy o krok pozadu proti týmto bad boys, ale za súčasnú situáciu si môžeme hlavne my sami,“ hovorí nekompromisne bezpečnostný expert Lumír Němec. Vie, o čom hovorí – pred niekoľkými rokmi velil špeciálnej jednotke českej armády pri jej historicky prvom bojovom nasadení od roku 1947 (tzv. Akcia B proti banderovcom v rokoch 1946 – 47 na Morave a Slovensku, pozn. red.) a v afganských horách sa snažil zadržať moslimský fanatizmus pred preniknutím do Európy.
     
    „Čím? Tým, že nami volení politici si sem nechali doslova ako nejakou agentúrou doviezť státisíce kultúrne úplne odlišných a, ako sa ukazuje stále jasnejšie, aj voči nám nepriateľsky naladených cudzincov. To slávne Merkelovej: Dokážeme to!' len spôsobilo, že sami Nemci teraz oficiálne priznávajú, že z tej záplavy približne troch miliónov migrantov z Afriky, Blízkeho a Stredného východu, ktorí sa do Nemecka nahrnuli za posledné dva roky, je 100 000 bohviekde. Jednoducho nevedia, kde sa pohybujú, a nepoznajú ani ich pravú totožnosť. Neoficiálne ale Nemci priznávajú, že takých migrantov, o ktorých nič nevedia a ktorí predstavujú bezpečnostné riziko, je až trikrát toľko,“ povedal Parlamentným listom Němec.
     
    Aj bývalý elitný proti mafiánsky policajt Michal M. varuje pred pokračovaním podľa neho samovražednej európskej emigračnej politiky. „To sa dalo čakať a, bohužiaľ, obrana proti týmto samotárskym hajzlom je takmer nemožná. Súčasná situácia sa šponuje fakt nepekne a nikomu sa nechce nič robiť. Sám nechápem, kam sa u politikov stratil pud sebazáchovy. Trebárs ten zavraždený ruský diplomat v Turecku, to je úplne v prdeli,“ povedal Michal M. Problém vidí tento bezpečnostný expert u európskych politikov. „V Európe dnes, bohužiaľ, nie je politik, ktorého by ostatní politici pustili s tým niečo urobiť. Všetko je o ekonomike a ľudia bojovať nechcú, aj keď je na to čas,“ povedal Parlamentným listom bývalý policajt Michal M.
     
    Aj podľa Němca je veľmi ťažké proti samotárskym zabijakom zasiahnuť, a to aj v prípade obrany takých významných nechránených cieľov, ako sú napríklad vianočné alebo veľkonočné trhy, politické mítingy a podobne. „Na to jednoducho nie sú ľudia. Nemožno zabezpečiť všetky takéto ciele. Dám príklad. Chcem zaútočiť na nejaký vianočný trh v Prahe. Zoberiem niekde dodávku a idem. Vidím, na Staromáku sú zábrany. Tak to otočím a urobím to inde, len v Prahe je vianočných trhov niekoľko. A keby boli zabezpečené všetky, tak proste nabehnem do ľudí na chodníku v bohatej Parížskej ulici či Na Příkopech,“ tvrdí bezpečnostný expert Němec.
     
    Situáciu by podľa neho dnes nevyriešilo ani okamžité obnovenie hraníc a kontrola na nich. „Na to už je neskoro, aj keď pomaly k tomuto stavu naozaj, zdá sa, spejeme. Teraz sú to ale len populistické výkriky alebo výkriky paniky. Prečo? Pretože už dnes tu máme týchto nelegálnych a na svoju príležitosť čakajúcich teroristov toľko, že by to bolo nanič. Aspoň kým všetkých moslimských imigrantov, ktorí naozaj a skutočne neutekajú pred vojnou, nepošleme tam, odkiaľ sem prišli. To sa ale vôbec Európe nedarí. Aj v tom Nemecku sú státisíce nelegálnych, teda nezákonných utečencov, a späť do ich krajín ich Nemci poslali pár stoviek, maximálne tisícov. Ten legislatívny proces je jednoducho zúfalo pomalý a neefektívny aj preto, že sme dopustili, že sa nám tu státisícové armády utečencov potulujú bohviekde,“ hovorí Němec.
     
    Vinu na tom opäť podľa neho nesie bezpečnostná politika Európskej únie. „Veď Európska únia voči nim funguje v podstate ako cestovná kancelária! Európsky policajný Frontex sa chová ako taxikárska alebo špeditérska firma, ktorá dnes už naberá moslimov len 20 kilometrov od brehov Líbye! A tí pašeráci a zločinci s tým už sami počítajú! Keď sa pozriete poriadne na stav ich člnov, tak ony by ani do Európy cez more nedoplávali! Tak čo teraz chceme a čomu sa čudujeme?“
     
    Jedno riešenie ale Lumír Němec pre politikov má: „Po prvé, v prvom rade dôrazná kontrola všetkých prichádzajúcich. Kto nemá dôvod báť sa doma o svoj život, okamžite späť. Po druhé, u zvyšku než sa preverí ich motív alebo ako sa dôkladne kultúrne aklimatizujú na podmienky Európy, brutálne silno sprísniť režim v migračných centrách. Vrátane zákazu opúšťať tieto zariadenia. Nepáči sa ti to? Vráť sa domov. Toto sú naše podmienky, ak sa ti to nepáči, nikto ťa u nás v Európe nedrží. Slniečkarom sa to asi páčiť nebude, ale tí krv po zbytočne zavraždených ľuďoch na chodníkoch neupratujú,“ dodal bezpečnostný expert Lumír Němec.
     
    - Reklama -