Skunk, ktorý príde, zasmradí a zdrhne. Matovič o Dankovi vrúcne: Spolu s rodinou vytuneloval sprivatizovanú firmu

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)
    Debaty v národnej rade sa stále častejšie zvrtnú na osočovanie a piatková schôdza nebola výnimkou. Igor Matovič známy svojimi vystúpeniami v parlamente si vzal tentokrát na paškál Andreja Danka, ktorého nielen médiá, ale aj politici prepierajú v súvislosti so zákazmi a jeho prístupom ku kolegom. 
     
    Matovič si v úvode svojho takmer polhodinového vystúpenia položil rečnícku otázku. „Na začiatok si dovolím teda rečnícku otázku, kde je páchateľ, kde je pán predseda národnej rady Andrej Danko?“ Odpoveď, ktorá nasledovala, by predsedu národnej rady nepotešila, ak by bol v tom čase prítomný. „Akosi sa hanbí za svoje dielo, keď sa tu v podstate už druhý deň nechce ukázať a príde iba v čase hlasovania,“ poukázal Matovič na Dankovu absenciu v rokovacej sále. 
     
    Pokračovanie poslancovho vystúpenia malo silne sarkastický podtón. „Asi to už na budúce bude zakázané, ale teraz to poviem, pripadá mi ako skunk, ktorý príde, zasmradí a zdrhne,“ skonštatoval Matovič na adresu predsedu parlamentu. 
     
    Poslanec hnutia OĽaNO nezabudol ďalej pripomenúť, že Danko chce presadzovať slušnosť v parlamente. „Dva mesiace reční o tom, ako chce zaviesť do parlamentu slušnosť, ako chce tu zakázať horalky, ako chce zakázať tričká, transparenty, falošné bankovky, ale keď to tu má obhajovať a keď má čeliť kritike, tak zdrhne,“ pokračoval Matovič. 

    Vytuneloval desiatky miliónov

    Piatkové vystúpenie Igora Matoviča v národnej rade malo takmer pol hodiny a za ten čas stihol poslanec pospomínať aj bývalého šéfa SNS Jána Slotu a uviedol aj, prečo sa podľa neho Andrej Danko tak veľmi bojí, že by znova priniesol do parlamentu transparenty. 
     
    „Andrej Danko sa bojí toho, že ten Matovič, hnusák sem donesie zase nejaké transparenty alebo nejaké plagáty, ktoré budú hovoriť o zlodejinách Dankovej rodiny, ktoré budú hovoriť, že v roku 1996 Andrej Danko so svojím otcom, s mamkou a sestrou sprivatizovali za bagateľ Lesostav Revúca, za tri roky z tejto firmy vytunelovali 52 mil. korún,“ 
     
    Matovič uviedol aj to, ako podľa jeho informácií vznikol údajne multimiliónový podvod. „Nezaplatili kúpnu cenu Fondu národného majetku, zanechali obrovské dlhy voči svojim dodávateľom, voči Sociálnej poisťovni, zdravotným poisťovniam a voči zamestnancom, ktorých mali v tej firme a utopili, dali ju do krachu,“ povedal. 
     
    Podľa Igora Matoviča chce Andrej Danko zostať pri moci až do roku 2020, aby zaistil, že nebude on ani jeho rodina stíhaná za údajné machinácie, ktoré vytiahol poslanec hnutia OĽaNO. 
     
    „Andrej Danko spáchal so svojou rodinou obrovský podvod, kde, bohužiaľ, v roku 2019 vyprší dvadsaťročná premlčacia lehota, dokedy tento podvod môžu stíhať, a o to ide Andrejovi Dankovi, aby zabezpečil moc do roku 2020, aby bol súčasťou tejto vlády, aby za podvody, ktoré spáchal so svojou rodinou, nemohol byť potrestaný,“ uviedol vo vystúpení Matovič. 
     
    Doslovný prepis spomínaného vystúpenia I. Matoviča v NR SR nájdete TU.
     
    - Reklama -