Školy pomenované po teroristoch učia deti umierať v mene džihádu. A to všetko za európske peniaze!

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Pomoc Palestínčanom sa schádza z celého sveta a napríklad Veľká Británia sponzoruje tamojšie školy, Daily Mail však prišiel so správami, že vo viacerých týchto zariadeniach, ktoré majú slúžiť na vzdelávanie, sa šíri radikálny islam a teroristov tam dávajú žiakom za príklad.
     
    Obrázky džihádistov, ktorí v boji proti Izraelu položili život, sú vraj v 24 školách na palestínskych územiach bežnou realitou. Islamistické slogany a symboly na stenách namaľované samotnými žiakmi pod dohľadom učiteľov tiež nie sú výnimkou. Športové podujatia sú pomenované po tínedžeroch, ktorí položili život ako samovražední atentátnici a deti nabádajú, aby sa hrali, ako strieľajú po izraelských vojakoch. 
     
    Riaditeľ z jednej takejto školy priznal, že britskí darcovia sa už viackrát snažili ovplyvniť učebné osnovy a spôsob vzdelávania v nimi sponzorovaných zariadeniach, ale neúspešne. 
     
    Niektoré deti v týchto školách pritom popierajú existenciu Izraela. Na otázku, čo by povedal žiakovi, ktorý by sa rozhodol zaútočiť na Izrael, dal jeden z učiteľov mrazivú odpoveď: „Povedal by som mu, nech ide v mene Boha (Alaha).“ 
     
    Tento rok daruje Veľká Británia Palestínskej samospráve (PA) 25 miliónov libier. Z týchto peňazí sú dotované platy zamestnancov v zdravotníctve a školstve na Západnom brehu Jordánu. To však nie sú ani zďaleka všetky zdroje, ktoré dostávajú Palestínčania zo starého kontinentu. Európska únia pošle ročne Palestínskej samospráve viac ako 310 miliónov eur. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -