Školstvo hodili na krk nacionalistom. Potenciálny minister Hajduk je vraj ochotný rokovať s učiteľmi

    0
    Ilustračné foto: Študenti strednej školy (Autor: SITA)
    Hajduk je v SNS od roku 2014, ale do parlamentu sa na kandidátke národniarov z tridsiateho druhého miesta neprekrúžkoval. Získal len 2 186 preferenčných hlasov. V SNS viedol sekciu školstva dva roky a ešte počas prvej Ficovej vlády bol vo vedení Štátneho pedagogického ústavu, kde pracoval ako zástupca riaditeľa a hlavný manažér národných projektov. 
     
    V rozhovore pre denník SME Hajduk uvádza, že má isté výhody oproti predošlým šéfom rezortu vzdelávania. „Poznám školstvo na všetkých úrovniach, učil som na základnej, strednej i vysokej škole. Pôsobím aj v oblasti vedy. Bol som manažérom veľkých projektov, ktoré sa venovali skvalitňovaniu školstva,“ uviedol kandidát SNS na post ministra. 
     
    Po nástupe do funkcie to však nový minister školstva nebude mať vôbec jednoduché. Hajduk si na funkciu napriek tomu trúfa. „Trúfam si byť ministrom školstva, aj keď rezort je v pomerne zložitej situácii,“ dodal Hajduk. 
     
    Prioritou pri riešení situácie v slovenskom školstve je pre Hajduka jeho financovanie a s ním súvisiace platy učiteľov. Kandidát národniarov je okrem toho ochotný rokovať ďalej aj s Iniciatívou slovenských učiteľov, ktorá pred voľbami zorganizovala štrajk učiteľov. „Počítam s tým, že budú sedieť s nami za rokovacím stolom ako partneri,“ uviedol Ľudovít Hajduk z SNS pre denník SME. 
     
    Celý rozhovor si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -