Šikanoval Kočana premiér, keď ho zvozil vo videu?

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico sa so svojím videom, v ktorom „dal dole“ riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslava Kočana, stal virálnym. Video, v ktorom mu vyčíta opatrenia poisťovne v rámci ozdravného plánu financií, dokonca dostalo niekoľko verzií, kde ho parodujú samotní politici. Viac sme o tom písali TU.

    Na správanie sa premiéra si však posvietili aj odborníci. Topky.sk sa obrátili na Slovenské národné stredisko pre ľudské práva (SNSĽP). Ich verdikt je jasný. Vo videu nedošlo k porušeniu ľudských práv. Podľa mediálneho tímu SNSĽP v rámci spomínaného mandátu nemožno takýto rozhovor zahrnúť ani pod konkrétne zákonné ustanovenie zakladajúceho dokumentu strediska.

    Zaujímavosťou je, že na čele správnej rady úradu stojí exsmerák Anton Martvoň, ktorého strana mala vyhodiť zo svojich radov po donášaní na poslaneckého kolegu Andreja Kolesíka. Stredisko sa tiež vyjadrilo, že v prípade tohto videa sa nedá hovoriť ani o kyberšikane či mobbingu, lebo v ňom chýbajú znaky mobbingu ako systematickosť, dlhodobosť, vysoká frekvencia opakovania a nepretržitosť, preto sa videom viac zaoberať nebudú.

    - Reklama -