Šefčovič: O možnej kandidatúre za slovenského prezidenta som s nikým nehovoril

    0
    Podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič (Autor: TASR)

    “Na túto tému som sa s nikým nerozprával a navyše musím povedať, že som v polovici môjho mandátu podpredsedu Európskej komisie a teraz prechádzame do tej absolútne kľúčovej etapy, kde musíme všetky návrhy, ktoré sme dali na stôl, pretaviť do reálnej podoby a pripraviť celú Európu vrátane Slovenska na novú dekádu, kde by sme mali fungovať podľa systému zreformovanej energetiky a transformovaného priemyslu,” uviedol slovenský eurokomisár.

    Šefčovič zároveň dodal, že za svoju ďalšiu úlohu v nadchádzajúcom období považuje úsilie zvýšiť účasť na voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2019, a to z dôvodu, že nízka účasť so sebou vždy prináša riziko, že by sa na politické výslnie mohli dostať radikálne a nesystémové strany.

    “Z tohto dôvodu je potrebné v nadchádzajúcom období aj ľuďom na Slovensku vysvetliť, že EÚ je dôležitá a že je potrebné pre budúcnosť Slovenska, aby naozaj bolo v tom najužšom jadre EÚ,” spresnil.

    S odkazom na budúce prezidentské voľby SR uviedol, že v prípade jeho osoby ide o “mediálne špekulácie”, lebo žiadnu oficiálnu ponuku nedostal. “Bol som prekvapený, že moje meno sa v tomto kontexte začalo spomínať,” dodal v závere.

    - Reklama -