Šéf liberálov o páde Radičovej vlády: Jednu vec by sme dnes urobili inak

    0
    Richard Sulík, predseda SaS (Autor: SITA)

    U SaS je podľa Sulíka stopercentná istota, že by scenár z roku 2011, kedy padla vláda Ivety Radičovej, zopakovala, a to si myslí, že z liberálov robí mimoriadne spoľahlivého partnera.

    „Oveľa spoľahlivejšieho, ako je v slovenskej politike zvykom. Podstatné je, že naši partneri sa musia držať pravidiel. Skrátka v roku 2010 sme uzavreli dohody a my sme sa toho držali. Keby sa toho držali naši partneri, tak vládneme spolu dodnes,“ vyhlásil Sulík s tým, že ak by opäť došlo k situácii, že má SaS v rozpore s programovým vyhlásením vlády poslať miliardu eur do Grécka, tak by poslanci SaS opäť za to nehlasovali.

    „Ale jednu vec by sme dnes urobili inak. Ak by sa zas našiel blázon, ktorý by spojil hlasovanie o tomto opatrení s dôverou vláde, odišli by sme pred hlasovaním z rokovacej sály. Všetkým by bolo zrejmé, že to nie je naša hra a som presvedčený, že by to hlasovanie zastavili. Oni len neverili, že my sme kvôli nášmu presvedčeniu ochotní obetovať stoličky. Tu si štandardné strany nevedia predstaviť, že niekomu je vlastné presvedčenie dôležitejšie ako stolička,“ konštatoval. 

    - Reklama -