Šéf Sociálnej poisťovne si doprial luxus. Vám to nie je trápne? Pýta sa Nicholsonová Vážneho

    0
    Lucia Nicholsonová (SaS) (Autor: SITA)

    O kúpe nového auta pre Vážneho a podivných podmienkach informovala Lucia Nicholsonová na svojom blogu. Upútala hneď titulkom, ktorý hlási, že: „Vážny má vážne auto. Za vaše“.

    Ako informovala poslankyňa, Vážny vypísal súťaž na svoje auto za 52 978,22 eura s DPH siedmeho októbra. Nové auto do úradu si šéf Sociálnej poisťovne rozhodol zaobstarať elektronickou aukciou. „Čo bol dobrý začiatok, keďže ide o celkom transparentnú formu verejnej súťaže. Lenže jeho hamižnosť to celé zopsula,“ uviedla Nicholsonová. Ako to ďalej objasnila, Vážny si chcel zaobstarať auto v luxusnej výbave. „Pán poslanec a šéf SP v jednom si dal naozaj na podmienkach súťaže záležať a dokonale ich vyšpecifikoval. Prečo 8-stupňová automatická prevodovka???“

    Nicholsonová upozorňuje aj na iné zaujímavé skutočnosti. Vážny si začiatok obstarávania naplánoval na piatok 7. 10. a lehota na ponuky sa skončila po necelých 4 pracovných dňoch, a teda 12. 10. v stredu. „A lehota plnenia bola 7 – slovom sedem – dní. Za 7 dní mala byť firma schopná dodať auto v špecifickej luxusnej výbave. Mala ho náhodou na sklade a podmienky pre obstarávanie ušili firme na mieru?“ zamýšľa sa.

    Podľa jej slov sa do súťaže na „auto snov“ prihlásila len jediná firma. „Každý slušný obstarávateľ by takúto súťaž zrušil. Ale vážny predsa neznamená slušný. A tak bude nový šéf Sociálnej poisťovne, inak sociálny demokrat, voziť svoje veľké telo v aute za vašich 52 978 drobných,“ nedáva si servítku pred ústa Nicholsonová.

    Poslankyňa sa na záver blogu prihovára k samotnému riaditeľovi Sociálnej poisťovne. „Načo vlastne potrebujete limuzínu? Sledujem vás na chodbách parlamentu a vôbec mi neprídete ako priveľmi zaneprázdnený človek. A nehovorte mi, že pán Muňko, váš predchodca, vám nezanechal použiteľné ,vozítko’“, uzatvára.

    Autor: luc

     

    - Reklama -