Schulz získal 100 percent hlasov na zjazde strany. Skritizoval Trumpa a volal po ďalšej integrácii EÚ

    0
    Martin Schulz (Autor: TASR)

    Martin Schulz zaznamenal historický úspech, v dejinách nemeckej sociálnej demokracie nevídaný. Získal 100 percent hlasov, píše server nemeckého bulvárneho denníka Bild.

    „Je to ohromujúci okamih pre mňa aj pre nás všetkých,“ ďakoval viditeľne dojatý Schulz. „Tento výsledok je predohrou dobývania kancelárstva! Predpokladám, že súboj vyhrám!“ uviedol volebný líder nemeckej sociálnej demokracie pred plnou sálou.

    Svojim straníckym kolegom povedal, že predvolebnú kampaň postaví na niekoľkých pilieroch. Postaví sa vraj americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý podľa Schulzovho názoru ohrozuje korene demokracie. Postaví sa tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi, ktorému vraj hodlá odkázať, že mu nedovolí rozoštvávať proti sebe občanov Nemecka. Postaví sa proti znižovaniu daní v Nemecku. A chce byť zároveň hrádzou proti volebnému úspechu Alternatívy pre Nemecko. Túto stranu označil za hanbu Nemeckej spolkovej republiky.

    Boj vyhlásil aj ľuďom, ktorí sa stavajú proti úspešnej európskej integrácii. „Vo mne nájdu zdatného súpera,“ uisťoval delegátov.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -