SaS: O Agende 2020 diskutovali s SMK

    0
    Zľava: Bývalý predseda Strany maďarskej komunity (SMK) József Berényi, predseda Republikovej rady László Szigeti a člen rady Iván Farkas (Autor: SITA)

    „Stretli sme sa a predstavili sme členom SMK základné body Agendy 2020. Zástupcovia SMK prejavili záujem hľadať prienik na tomto programe,“ povedala pre agentúru SITA hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. „Sme otvorení dialógu. Pokiaľ ide o hospodárske otázky, je v záujme SMK, aby sa situácia na Slovensku zlepšila,“ konštatovala hovorkyňa SMK Helena Fialová. Rezortní odborníci SMK si program liberálov preštudujú a potom sa opäť stretnú so zástupcami SaS.

    Aby sa doma oplatilo žiť

    Liberáli v Agende 2020 presadzujú šesť krokov, aby sa doma oplatilo žiť, pracovať a podnikať. Ide o zníženie daní, zreformovanie odvodov, odbúranie bariér a záťaží v podnikaní, obmedzenie štátnej byrokracie a zmenšenie korupcie. To je podľa SaS návod, aby sa znovu oplatilo tvoriť hodnoty. „Navrhujeme konkrétne a rýchlo vykonateľné opatrenia. Zo 150 návrhov je 40 vykonateľných nielen okamžite, ale aj bez dopadu na štátny rozpočet,“ vysvetlil predseda SaS Richard Sulík.

    Zastavenie plytvania, kradnutia a zneužívania moci

    Vo sfére daní avizujú liberáli ich zníženie a jednoduchší výber, pri odvodoch zavedenie odvodového bonusu, trh práce chcú osviežiť Zákonníkom práce, ktorý vytvorí pracovné miesta a vo sfére podnikania plánujú odľahčiť podnikateľov od zbytočnej byrokracie s ponukou právnych istôt. V oblasti štátnej byrokracie je cieľom SaS oslobodenie občanov od šikanovania úradmi. Posledným krokom Agendy 2020 je zastavenie plytvania, kradnutia a zneužívania moci.
    „Agenda 2020 teda prináša zásadnú reformu odvodov – odvodový bonus, liberálny Zákonník práce, opätovné a dôsledné zavedenie rovnej dane a množstvo konkrétnych návrhov, ktoré ako celok zlepšia podnikateľské prostredie a zo Slovenska spravia miesto, kde sa oplatí žiť, pracovať a podnikať,“ uzavrel Sulík.


     

    - Reklama -