SUMMIT: Bratislava a kraj budú o rok hostiteľmi summitu regiónov

    0
    Primátor Ivo Nesrovnal (Autor: sita)

    „V Bratislave budeme začiatkom júla budúceho roku hostiť viac ako tisíc zástupcov Výboru regiónov z celej Európy. To znamená, že všetci regionálni politici, v rámci celej Európy, sa stretnú v Bratislave a my budeme môcť ukázať, aké dôležité miesto je nielen Bratislava a Bratislavský kraj, ale celé Slovensko. Predsedníctvo Výboru regiónov dalo zelenú, aby Bratislava ako mesto a Bratislava ako kraj zorganizovali toto stretnutie. My ukážeme, akí dobrí hostitelia sme a zároveň ako veľmi patrí Bratislava, bratislavský región a hlavne Slovensko do Európy ako právoplatný člen,“ vyjadril sa predseda BSK Pavol Frešo.

    Predsedníctvo európskeho Výboru regiónov na svojom 159. zasadnutí schválilo spoločnú kandidatúru Bratislavy a bratislavského regiónu na usporiadanie Európskeho summitu regiónov a miest, ktorý organizuje každé dva roky krajina predsedajúca Rade EÚ. „Je pre nás cťou mať možnosť usporiadať Európsky summit regiónov a miest. Ako obyvateľ Bratislavy a jej primátor chcem navyše podčiarknuť, že hlavné mesto je pripravené byť hostiteľom vrcholového podujatia Výboru regiónov. Chceli by sme, aby summit a jeho výsledky boli otvorené nielen delegátom, ale aj širšej verejnosti,” povedal Nesrovnal.

    Aby záber summitu nebol obmedzený iba priestormi rokovacích miestností, chceli by usporiadať niekoľko verejných diskusií, ktoré rozšíria summit a zabezpečia jeho užšie previazanie s verejnosťou. „Myslím si, že je užitočné, aby bol tento summit v krajine, ktorá EÚ bude predsedať,“ vyjadril sa primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

     

    - Reklama -