SNS sa nesmie stať fackovacím panákom Smeru. Musíme byť vo vláde, ale politicky sa kanibalizujeme, tvrdí Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    „Slovenská národná strana sa nesmie stať fackovacím panákom Smeru… Musí mať svoje programy a vízie. Ja sa nemôžem svojmu koaličnému partnerovi zúfalo doprosovať ako teraz o peniaze na zelenú naftu pre pôdohospodárov,“ povedal Danko pre Týždeň. Vetu o fackovacom panákovi zverejnil na sociálnej sieti aj správca profilu SNS, informujú aktuality.sk.

    Danko v rozhovore pre časopis Týždeň tiež tvrdí, že Smer dokáže ovplyvňovať aj chod iných ministerstiev, pričom medzi SNS a Smerom existuje boj o voliča.

    „Najväčší problém je, že na jednej strane musíme byť vo vláde, na druhej strane sa politicky kanibalizujeme. Problém je tento konflikt záujmov. A navyše ja som asi až príliš dobrý a naivný človek vo vzťahoch,“ konštatoval predseda SNS s tým, že vo veľa veciach sa zbytočne otvoril.

    Opäť kritizoval mediálneho poradcu premiéra Erika Tomáša, ktorý pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve školstva, pred rokom však stade odišiel. „Ja som hovoril, že pred voľbami to bola osoba zodpovedná za niektoré mediálne ataky voči SNS,“ uviedol Danko, pričom podľa neho Tomáš možno nemal splnené všetky očakávania. Smerácky minister kultúry Marek Maďarič mal zas podľa Danka časť viny na tom, že sa pred voľbami nemohol dostať do RTVS.

    Šéf národniarov zdôraznil, že má problém s atypickou, zastaranou a ťažkopádnou koaličnou zmluvou. „Nie je vynútiteľná, chýbajú tam nástroje a mechanizmy, ako sa riešia konflikty, ako často sa máme stretávať,“ dodal.

    - Reklama -