Ruskí poslanci vo vytržení. Trumpov triumf zožal búrlivý potlesk. A potom prehovoril Putin

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    “Dúfam v spoluprácu a zlepšenie rusko-amerických vzťahov, ktoré sú momentálne napäté, a v spoločný postup pri dôležitých medzinárodných otázkach a reakciách na súčasné svetové bezpečnostné hrozby,” stojí v telegrame, ktorý Putin poslal Trumpovi. Putin tiež uviedol, že dúfa v dialóg medzi Moskvou a Washingtonom, ktorý je v záujme oboch veľmocí.

    Dolná komora ruského parlamentu – Štátna duma – uvítala dnes výsledok volieb prezidenta USA, ktorým sa stal republikánsky kandidát Donald Trump. Informovala o tom agentúra RIA Novosti, ktorá citovala z príhovoru Viačeslava Novikova, člena zahraničného výboru Štátnej dumy a poslanca za vládnu stranu Jednotné Rusko.

    Novikov vystúpil pred plénum poslancov, aby ich informoval, že kandidátka amerických demokratov “Hillary Clintonová pred tromi minútami priznala svoju porážku v prezidentských voľbách a pred sekundou Donald Trump začal svoj príhovor ako zvolený prezident”. Poslanci snemovne, v ktorej má prokremeľské Jednotné Rusko ústavnú väčšinu, na jeho slová zareagovali búrlivým potleskom.

    Vodca nacionalistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska Vladimir Žirinovskij ešte pred oznámením Trumpovho víťazstva pre agentúru Interfax uviedol, že jeho stranu teší, že “víťazí lepší z dvojice kandidátov”. “Nech sa Hillary teraz venuje vnúčatám,” odkázal.

    Vyjadril tiež nádej, že po Trumpovom víťazstve dôjde aj k vystriedaniu Johna Teffta, ktorý je veľvyslancom USA v Rusku. “Dúfame, že odíde… On Rusko nenávidí,” vyhlásil Žirinovskij.

    - Reklama -