Rusi skutočne ovplyvňovali americké prezidentské voľby. CNN priniesla svedectvo spravodajcov

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    FBI a CIA zistili, že Carter Page sa stretával s Rusmi, ktorí spolupracovali s tamojšími tajnými službami, takže sa dá predpokladať, že informácie, ktoré im Page poskytol, sa dostali až do najvyšších poschodí ruskej politiky. Práve Pageove stretnutia so spolupracovníkmi ruských tajných služieb vzbudili pozornosť FBI a CIA. Page si však ani nemusel byť vedomý, že odovzdáva informácie ruským tajným službám, tvrdia americkí agenti.

    V júli 2016 mal Page prejav na jednej z ruských univerzít, v ktorom ostro kritizoval americkú politiku voči Rusku. Zároveň nepopiera, že sa stretol s mnohými Rusmi, a je vraj dosť dobre možné, že niektorí z nich odovzdávali informácie do najvyšších poschodí ruskej politiky, ale Page odmieta, že by niečo také robil vedome za uplynulých 26 rokov, v priebehu ktorých je v kontakte s ľuďmi z Ruska.

    „Nikdy ma o nič také nepožiadali, nikto odo mňa nevyzvedal žiadne informácie, nič z toho, čo by ste chceli počuť tu na CNN,“ bránil sa Page. „Nič z toho, o čom som hovoril s ruskými predstaviteľmi, neprekračovalo rámec verejne dostupných informácií,“ dodal.

    Trump označil Pagea za svojho poradcu pre zahraničnú politiku v roku 2016 v rozhovore pre denník The Washington Post, pričom podľa CNN Trump odhaľoval svojich poradcov pomerne neochotne.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -