Rusi nadávajú na Putina. Je mäkký, hovoria

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Rusko ihneď po útoku začalo vytvárať clonu propagandy, keď okrem iného oslavovalo starú sovietsku protileteckú techniku. Zároveň napríklad generál Sergej Ruckoj uviedol, že keby sa Rusi zapojili do boja, bez veľkej námahy by úplne vyčistili nebo nad Sýriou. Lenže sýrska armáda si musela poradiť bez ich pomoci. Pentagón naopak hovorí o tom, že všetky rakety zasiahli svoje ciele.

    Putin odsúdil útok na Sýriu a Moskva zvolala zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN. Aj napriek tomu sa však na ruského prezidenta zniesla vlna kritiky, Rusi si z neho uťahujú a tvrdo mu vyčítajú, že navzdory bojovným rečiam nedokáže Američanom odpovedať.

    „Vieme len kvákať. Putin sklamal, už ho nebudem voliť,“ znie kritika v komentároch. „Dokáže len predvádzať obrázky s raketami,“ zaznieva ostro.

    Ako však píše server Týden.cz, obvinenia neprichádzajú len v reakcii na momentálnu situáciu. Pánovi Kremľa kritici vyčítajú slabosť už mesiace, keď napríklad pred rokom nereagoval na ostreľovanie sýrskej základne alebo dostatočne rozhodne neodpovedal na dopingový škandál a na to, že ruská reprezentácia prišla o právo vystupovať na olympijských hrách pod ruskou vlajkou.

    Server ďalej píše, aké riešenie by horúce hlavy najradšej videli – hovorí sa o spustení paľby na Američanov v prípade ďalšieho útoku v Sýrii, ale aj o rozpútaní vojny na Donbase či zinscenovaní ukrajinského plynového útoku na obyvateľov východu Ukrajiny.

    Celý text nájdete na webe Týden.cz.

    - Reklama -