Roky z nás robil hlupákov a my sme mu ešte dávali peniaze. Britská novinárka si zúfa nad veľkohubým imámom

    0
    Anjem Choudary káže davu (Autor: Facebook, PoliticsHome)

    “Tento týždeň Choudaryho súd uznal vinným zo šírenia propagandy Islamského štátu a ja som si spomenula, ako som ho videla pred desiatimi rokmi v relácii BBC Jeremy Paxman prvýkrát. Vystupoval veľmi sebavedomo a obhajoval neobhájiteľné. Rovnako si počínal vo všetkých svojich mediálnych vystúpeniach a vyjadreniach pri mnohých demonštráciách, ktorých sa zúčastnil. S neuveriteľnou aroganciou a bohorovnosťou zneužíval možnosti hovoriť si, čo sa mu zapáči, ktorú mu dal tolerantný a kultúrny britský národ, ktorý chce zničiť.”

    “V spomínanej relácii BBC sa vtedy Choudary, samozrejme, sťažoval na všetko britské. Keď mu Paxhman navrhol, že môže kedykoľvek odísť preč, odvetil Choudary, že Veľká Británia patrí Alahovi. Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby niekto z Európanov v Saudskej Arábii v priamom prenose povedal, že táto krajina patrí Ježišovi?” čuduje sa Pearsonová a poukazuje na nehanebnosť Choudaryho, ktorý síce Veľkú Britániu pravidelne kritizoval, ale nebolo mu zaťažko poberať v rámci sociálnych dávok pre svoju šesťčlennú rodinu 25-tisíc libier ročne.

    Celý článok z britského denníka The Telegraph TU.

    Podľa Pearsonovej to nebol jediný prípad, keď Choudary robil z britských občanov hlupákov.
     
    “Robieval to pravidelne a Veľká Británia zakaždým vyzerala o niečo naivnejšia a slabšia vo chvíli, keď mala naopak postupovať pri ochrane nášho spôsobu života nekompromisne a rozhodne. Ako advokát pritom sám dohliadal, čo je legálne. Bol pritom zároveň členom v celom rade organizácií podporujúcich terorizmus. Tento týždeň sa však azda karta obrátila a konečne sa začalo niečo diať. Už bol tiež najvyšší čas!” tvrdí novinárka.
     
     
    Je na počudovanie, prečo proti fanatickému kazateľovi nezasiahli v Anglicku oveľa skôr. Foto/Facebook, Clarion Project – Challenging Islamist Extremism
     
    “Choudaryho už mali poslať do väzenia dávno. Ak sa to podarí teraz, iste bude rozhodnutie súdu označovať za dôkaz islamofóbie. Jeho početné vystúpenia v médiách za posledné roky boli pritom veľmi nerozvážne a rasistické. On a mnohí ďalší imámovia tak spôsobili nedozerné škody vo vzťahoch medzi moslimským obyvateľstvom a britským národom, ktorý sa snaží byť tolerantný,” hnevá sa Pearsonová a hovorí o čerstvom rozhodnutí súdu, ktorý rozhodol v prospech Choudaryho a zamietol jeho izoláciu od ostatných väzňov.
     
    “Čo by sa mu asi stalo, keby platila šaría? Skutočne by šlo len o samoväzbu?” uzatvára Pearsonová.
     
    - Reklama -