Richter: Kaliňák je zodpovedný, odstúpil by sám, ak by škodil Smeru

    0
    Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter počas mimoriadnej schôdze Národnej rady venovanej jeho odvolávaniu (Autor: TASR)

    “Ak dôjde k presvedčeniu, že jeho pôsobenie škodí Smeru-SD, v tomto smere je pripravený sám vyvodiť dôsledky,” povedal Richter. Na otázku, či vládnej strane Kaliňák teraz neškodí, Richter uviedol, “že v tejto chvíli má plnú podporu strany”.

    Richter priznal, že kritika vládneho Mosta-Híd na adresu premiéra Roberta Fica Smer-SD vyrušuje. “Rešpektujeme ale ich názor, podrobne sa postojom Mosta-Híd zaoberáme,” dodal Richter. Ten nevidí nič zvláštne na tom, že premiér od prezidenta Andreja Kisku žiada, aby vysvetlil, o čom sa minulý rok v New Yorku rozprával s miliardárom Georgom Sorosom. “Prezident Andrej Kiska by k tomu mal dať jasné stanovisko,” poznamenal Richter.

    Minister práce priznal, že sa pozná s podnikateľom Norbertom Bödörom, o ktorom písal zavraždený novinár Ján Kuciak, jeho meno spájal s korupčnými kauzami. “Áno, poznám, pretože som z Nitry, takisto ako je on,” povedal Richter.

    Minister nechcel odpovedať na otázku, či by mal policajný prezident Tibor Gašpar dohliadať na vyšetrovanie, keďže s Bödörom je rodina. “To je otázka na pána Gašpara, ak sa ho to opýtate, určite na to odpovie,” odkázal novinárom.

    - Reklama -