Richard Rybníček chce predčasné voľby a v nich svoju novú politickú stranu. Plánuje ju založiť podľa vzoru…

    0
    Richar Rybníček, primátor mesta Trenčín (Autor: SITA)

    Richard Rybníček, ktorý momentálne sedí na primátorskej stoličke v Trenčíne, si myslí, že zákaz zverejňovania prieskumov a predvolebné moratórium narobilo medzi voličmi viac zmätku ako osohu. O tom podľa neho svedčí aj výsledok volieb. „Tvrdím, že nerozhodnutí voliči stratili na dva týždne maják,“ povedal.

    Povolebná situácia podľa Rybníčka vyústi do ďalších, predčasných volieb. Myslí si tiež, že po fiasku KDH je na trhu dopyt po konzervatívnej pravicovej strane, ktorá bude založená na kresťanských hodnotách. „Pri súčasnom politickom systéme mi nezostáva nič iné, ako založiť si vlastnú stranu,“ povedal a dodal, že nemá zmysel založiť komunitu, ktorá dostane šesť percent. Jeho budúca strana vraj „poprosí voličov, že na to potrebuje 15, 20 až 30 percent, inak to nemá zmysel“.

    Vzorom pre Rybníčkovu novú stranu je podľa jeho slov CDU-CSU Angely Merkelovej. „Bude konzervatívna, ale aj pre občianskych konzervatívcov, nielen pre kresťanov,“ plánuje primátor Trenčína. Za nepekné správanie voči jeho vzoru, Angele Merkelovej, skritizoval aj Richarda Sulíka.

    „Bolí ma, keď počujem Richarda Sulíka nadávať na Merkelovú,“ povedal a dodal, že aj keď vo svojej dobrote urobila chybu a otvorila krajinu utečencom, pre ekonomiku Nemecka a tým aj Slovenska urobila veľmi veľa.

    Politológ Miroslav Kusý vníma takýto odvážny plán skepticky. „Richard Rybníček je nepochybne schopný človek, urobil kus práce ako primátor Trenčína, ale tých ľudí, ktorí zakladali nové strany, je u nás neúrekom a každý ďalší pokus o založenie novej strany má menšiu šancu na úspech,“ povedal pre PL.sk. Politológ si nevie predstaviť, že by sa to „v období rozčarovaných voličov mohlo podariť, že by skočili na to, že sa objaví nová strana s tými istými sľubmi ako tie predchádzajúce“. Svoje vyjadrenie Miroslav Kusý zakončil tým, že si nemyslí, že Richard Rybníček momentálne má na to, aby uskutočnil takýto odvážny plán, aj keď by mu to prial, lebo podobná strana na Slovensku chýba.  

    - Reklama -