Rev vďaka Trumpovi: Slávna herečka si dovolila ísť proti väčšine umelcov. A takto skončila

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Väčšina amerických hercov, spevákov a celebrít už tradične podporuje demokratov a ich prezidentských kandidátov. Ukázalo sa to jasne aj v priebehu volebnej kampane, keď sa mnoho hollywoodskych hviezd nechávalo unášať svojimi emóciami a tvrdilo, že sa v prípade víťazstva „xenofóba a mizogýna“ Trumpa odsťahuje zo Spojených štátov. Aj napriek emotívnym vyhláseniam však nakoniec všetci zostávajú doma.

    Naopak Trumpa podporila len hŕstka umelcov, medzi ktorých patrili napríklad známy predstaviteľ odvážnych hrdinov a v ostatných rokoch aj úspešný režisér Clint Eastwood či držiteľ Oscara a otec Angeliny Jolieovej Jon Voight. Pred niekoľkými dňami sa na adresu Trumpa vyjadrila v tolerantnom duchu aj austrálsko-americká herečka a niekdajšia manželka Toma Cruisa Nicole Kidmanová. „Bol legálne zvolený za prezidenta a my by sme ho teraz mali podporiť,“ vyhlásila herečka s tým, že ona sama plne verí v americkú ústavu a demokraciu.

    Kidmanová to síce nepovedala priamo, ale svojimi výrokmi reagovala na staršiu kolegyňu Meryl Streepovú, ktorá podporovala v kampani Hillary Clintonovú a pri nedávnom slávnostnom odovzdávaní Zlatých glóbusov sa navzdory zvyklostiam vyjadrila aj k politike a práve k Donaldovi Trumpovi. Za svoje zmierlivé slová však Kidmanová vo vypätej atmosfére pred blížiacou sa inauguráciou Trumpa do prezidentského úradu veľa pozitívnych reakcií nezožala.

    Predovšetkým na Twitteri sa po jej slovách strhla búrlivá vlna kritiky. Mnohí filmoví fanúšikovia začali Kidmanovú otvorene zosmiešňovať. Jeden z nich pripomenul jej rolu vo filme Stepfordské paničky, kde hrala ženu v domácnosti a na záver ešte podotkol, že bola vydatá za Toma Cruisa, čo podľa neho hovorí za všetko.

    V ďalšom tweete zase jeho autor napísal, že Kidmanovej sa definitívne „dostal botox aj do mozgu“. Iní rovno vyzvali na jej bojkot a ignoráciu. Tvrdo sa do Kidmanovej pustil aj úspešný scenárista a režisér filmu Avengers či seriálu The Office Joss Whedon, ktorý sa často vyjadruje k politike a nedáva si pritom servítku pred ústa. Na svojom Twitteri zverejnil tvár Kidmanovej a vedľa nej tvár bábiky s nápisom Trumpove bábky – srá*i prichádzajú.

    Kidmanová pritom paradoxne nie je klasickým konzervatívnym voličom a Trumpa možno ani nevolila. Dovolila si len pár dní pred oficiálnym uvedením Trumpa do prezidentského úradu vyzvať na upokojenie emócií, čo sa vzhľadom na stále silnejúcu protitrumpovskú kampaň a chystané demonštrácie priamo vo Washingtone neodpúšťa. Kidmanová tak môže len dúfať, že sa v najbližšom čase nepripletie do cesty „Zúriacemu býkovi“ Robertovi de Nirovi, ktorý pred pár mesiacmi vyhlásil, že by dal najradšej Trumpovi po papuli.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -