Rekonštrukcia teroristického útoku vo Fínsku. Polícia vychádzala z výpovedí svedkov a kamerových záznamov

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: youtube)
    Rekonštrukciu uskutočnili v centre mesta, kde mal podozrivý 18-ročný marocký uchádzač o azyl zabiť dve Fínky a zraniť osem ľudí. Polícia pri rekonštrukcii využila výpovede svedkov a zábery z bezpečnostných kamier, uviedla Crista Granrothová z Národného úradu pre vyšetrovanie pre agentúru DPA.
     
    Odmietla povedať, či už polícia vypočula podozrivého, ktorý je postrelený v nemocnici. Štyria zranení sú v Univerzitnej nemocnici v Turku a dvaja na jednotke intenzívnej starostlivosti. Nemocnica zvýšila bezpečnostné opatrenia po tom, ako na ústredni zaznamenali výhražné telefonáty.
     
    Granrothová sa tiež odmietla vyjadriť k tomu, či polícia bude požadovať predĺženie väzby štyroch iných Maročanov, ktorí sú v súčasnosti v policajnej väzbe. Tí mali podľa polície s podozrivým „nejaké spojenie“.
     
    V Turku sa predstavitelia mesta, luteránsky arcibiskup Kari Mäkinen aj členovia moslimskej komunity zhromaždili na mieste útoku spolu s početným davom, aby položili kvety a zapálili sviečky pred celoštátnou minútou ticha o 10.00 h miestneho času. 
     
    Polícia posudzuje útok ako vraždu v dvoch prípadoch a v ôsmich prípadoch ako pokus o vraždu “s teroristickým zámerom”.
     
    - Reklama -