Reakcia Smeru je hanbou, prská Havran a s opozíciou vytiera podlahu

    0
    Michal Havran (Autor: Facebook)

    Už päť pondelkov po sebe zorganizovali opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA na čele so svojimi lídrami protest, v ktorom sa spájajú s ľuďmi z ulice a spoločne sa stretávajú pred luxusným bytovým komplexom Bonaparte, v ktorom býva premiér Robert Fico a jeho domovým pánom nie je nik iný ako kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák. Opozícia chce v týchto protestoch pokračovať počas celého leta a ich cieľom je odvolanie Roberta Kaliňáka z funkcie ministra vnútra pre spojitosti s podnikateľom Bašternákom. Ako píše moderátor a teológ Michal Havran pre SME.sk, „slovenská opozícia chce prinútiť Kaliňáka odísť hotdogmi“.

    Havran sa pozrel na protesty a priznáva, že politika sa robí aj na ulici a pripomína, že sme ju tam robili v roku 1968 aj 1989, ale dodáva, že sme ju tam robili práve preto, „aby sme ju tam už robiť nemuseli“. Rovnako nespochybňuje hnev ľudí, ktorý ich núti chodiť pred Bonaparte. „Nerozumiem však, prečo tam chodí robiť hotdogy taký Daniel Lipšic,“ vyjadril sa a dodal, že Lipšic za 2,5-ročné úradovanie na ministerstve s Gorilou nič neurobil. Podľa jeho názoru si Lipšic „jednoducho vymýšľa, keď hovorí, že urobí niečo, čo vlastne už urobiť mohol, ale neurobil“, tvrdí teológ.

    Celá generácia

    Podľa jeho názoru problémom Slovenska nie je iba Kaliňák a Bašternák, ale celá politická generácia, „ktorá už nie je schopná väčšieho výkonu ako predstierania koalície národnej spásy na jednej strane a na druhej strane kolektívna terapia zo zľavomatu pred domom hrôzy dépeháčkového kapitalizmu“. Operácia Bonaparte, ako ju Havran nazval, je podľa neho aj dôkazom, že na Slovensku porazil marketing politiku.

    „Problém podľa neho nie je v tom, že o dva týždne možno budú pred Bonaparte piecť prasa, ale v udržiavaní ilúzie, „že hnev je dostatočným dôvodom na zmenu situácie“, tvrdí a dodal: „Nie je.“ Ako sa vyjadril, opozícia si zrejme neuvedomuje, že monopol na vyvolávanie trápnosti majú iné skupiny. „Ale možno iba cítia, že nemajú na naozajstnú politiku,“ vyjadril sa a dodal: „Bonaparte je problém, reakcia Smeru je hanbou a urážkou všetkých, čo sa o niečo na Slovensku usilujú.“

    - Reklama -