Razia u Bašternáka. Policajti po mesiacoch konečne prehľadávajú kancelárie

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)
    V dome číslo 25/A na Tupého ulici vtrhli policajti do priestorov, kde sídli niekoľko Bašternákových firiem. V rukách vyšetrovateľov vraj skončilo účtovníctvo a svedkovia pre Aktuality.sk uviedli, že v priestoroch domu sa pohybujú „muži v čiernom a nevidieť ani auto“. 
     
    Zásah policajtov prichádza len pár dní po masovom proteste na Námestí SNP, ktorý zvolala opozícia. Tisícky ľudí v uliciach vyzývali ministra vnútra na odchod z funkcie už druhýkrát v priebehu jediného týždňa. Protest sa presunul aj pred bytový komplex Bonaparte, kde býva premiér Robert Fico aj šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák. 
     
    Policajná razia v Bašternákových firmách je vzhľadom na postoj ministra k celej kauze neočakávaná, ale prichádza až mesiace po prevalení sa kauzy okolo vratiek DPH. Do tej je až po uši namočený spomínaný podnikateľ Bašternák. Ten je podozrivý z daňových podvodov. 
     
    V minulosti obchodoval Bašternák aj s ministrom Kaliňákom a exministrom Jánom Počiatkom, ktorý sa po voľbách stiahol z politického života a odišiel do ústrania. Jeho meno sa však opäť objavilo, keď vyplávali na povrch obchodné styky s Bašternákom. 
     
    Robert Kaliňák svoje obchodné styky s bratislavským podnikateľom obhajoval pred poslancami aj pred koaličnou vládou, ktorá mu prejavila dôveru. K téme sa minister však už nechce vracať. Kauza prepukla, keď sa dostala na verejnosť informácia o tom, že firma B. A. Haus posielala peniaze Kaliňákovi a Počiatkovi. V bytovom komplexe Bonaparte prenajíma Bašternák byt aj premiérovi Ficovi. 
     
    Informáciu ako prvý priniesol portál Aktuality.sk.
     
    - Reklama -