Rakúske ministerstvá sa rozhodli vytiahnuť bič na islamské organizácie. Ten už začal plieskať a ešte z toho môže byť poriadne horúco

    0
    Nedeľné vzývanie Alaha (Autor: Hans Štembera)
    Úrad spolkového kancelára vo Viedni navyše uviedol, že jestvuje podozrenie zakázaného financovania zo zahraničia v prípade iných islamských subjektov.
     
    Rakúsky rezort kultúry skúma v súčasnosti možné financovanie zo zahraničia rôznych islamských organizácií, ktoré je v zmysle platnej legislatívy krajiny zakázané.
     
    Delikty iného charakteru sa predpokladajú v prípade viedenského spolku Imam hatip, a to v súvislosti s výzvami na finančné príspevky istej islamskej komunity v Nemecku pre imámsku školu v Linzi a základnú školu vo Viedni.
     
    Rakúske úrady majú podozrenie, že škola vo Viedni je bez vedomia rezortu školstva v prevádzke už dlhší čas. V nej sa  – nielen školopovinným deťom sprostredkúvajú idey teologického charakteru, ktoré sú v rozpore s právom na súkromné vzdelávanie.
     
    Ako povedala dnes rakúska ministerka školstva Sonja Hammerschmidová pre tlačovú agentúru APA, o podozreniach sa dozvedela v piatok, rozhodla sa pre podanie trestného oznámenia a neodkladné otvorenie vyšetrovania.
     
    - Reklama -