Rajtár: Končer a Bašternák mohli konať ako organizovaná skupina

    0
    Jozef Rajtár (Autor: OS)

    Rajtár tvrdí, že tieto osoby si museli byť vedomé nezákonného konania. Medzi podozrivými sú okrem iných aj Marián Kočner a Ladislav Bašternák, ktorí sa na základe pochybných operácií s nehnuteľnosťami mali dopustiť viacerých daňových podvodov vrátane neoprávneného uplatnenia si odpočtu DPH. “Vražda Jána a Martiny má zastrašiť všetkých, ktorí odhaľujú pravdu. My jej musíme dať celkom iný zmysel, ako jej dali objednávatelia. Musia sa zmobilizovať aj slušní policajti a prokurátori, musia si svedomito plniť svoje povinnosti a nenechať sa zastrašiť. Nesmieme sa nechať zastrašiť, inak nám organizovaný zločin vezme slobodu a s ňou aj chuť do života,” povedal Rajtár.

    Svoje trestné oznámenie poslanec podložil podrobným popisom jednotlivých prípadov. Informácie čerpal zo svojich vlastných zistení, ako aj z médií. “Podozrenia, že došlo k podvodom a že tieto podvody boli vykonané organizovanou zločineckou skupinou, sú silné. Silné je aj podozrenie, že sa jej darilo práve preto, lebo mala krytie z najvyšších miest v štáte. V tomto prípade nám však nepomôžu talianske justičné orgány. V tomto prípade si musíme pomôcť sami,” uzavrel Rajtár.ň

    “Podanie, na ktoré sa pýtate, dňa 19. marca 2018 k 12.00 h nebolo doručené na Generálnu prokuratúru SR,” uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Liberáli spresnili, že trestné oznámenie Rajtár podá v popoludňajších hodinách.

    - Reklama -