Radšej sa váľať po bruselských baroch ako zradiť autodopravcov a pred francúzskym prezidentom predvádzať nechutný rektálny alpinizmus, odkazuje Sulík Ficovi

    0
    Richard Sulík a Robert Fico (Autor: SITA)
    Pripomeňme, že Richard Sulík v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že premiér na stretnutí s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom „zradil slovenských dopravcov“. Podľa europoslanca premiér v Salzburgu „v hlbokom predklone predvádzal nechutné submisívne divadlo“. Viac o vyjadreniach lídra SaS sme písali TU a reakciu Roberta Fica sme priniesli TU
     
    Predseda vlády Sulíka nešetril a pred kamerami RTVS v debate O 5 minút 12 povedal, že europoslancovi „záleží len na bohatstve podnikateľov, ktorých zisky stoja na nízkych mzdách“. Padli však aj oveľa tvrdšie slová na adresu lídra SaS. „Svojimi vyjadreniami o zrade záujmov slovenských kamionistov Richard Sulík potvrdil, že neprekročil hranice bruselského baru,“ vyhlásil Fico. 
     
    Ku kritike predsedu vlády smerovanej na šéfa najsilnejšej opozičnej strany sa pridal aj poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Do Sulíka sa obul v súvislosti s nočnou zmenou premiéra v automobilke a následnou kritikou opozície. Europoslanec totiž uviedol, že Fico by mal „zostať vo fabrike a manuálne pracovať, pretože keď pracuje vlastnou hlavou, sú z toho len problémy a národnohospodárske škody“, ako sme písali TU

    Pravica robí Ficovi reklamu 

    Premiéra a svojho straníckeho šéfa sa Blaha zastal na sociálnej sieti. „Bože, tá naša pravica nepochopila vôbec, ale vôbec nič. Robert Fico svojou nočnou šichtou vyslal signál, že budeme pomáhať pracujúcim ľuďom a že nám záleží na ich podmienkach. Ak to spochybňuje Sulík, ktorý v europarlamente dostáva desaťnásobný plat ako robotníci a nerobí pritom nič, len popíja kávičku a šíri rasistické bludy, potom len dokazuje, aký je chrapúň,“ píše smerák. 
     
     
     
    Podľa Blahu pravica kritikou v podstate pomáha premiérovi. „Pointa je, že pravica svojou kritikou robí Ficovi najlepšiu reklamu – zase tých diletantov vyškolil ako malých chlapcov. Celé Slovensko nehovorí o ničom inom. A tak to má byť. Upozorňovať na problémy zraniteľných ľudí a snažiť sa im pomôcť – však, dopekla, to je úloha politikov,“ dodáva. 
     
    To však nie je koniec. Blaha s výčitkami voči opozícii v statuse na svojom facebookovom profile pokračuje a pridáva kritiku voči lídrovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi. Nočnú zmenu svojho straníckeho šéfa poslanec vníma ako významné gesto. 
     
    „Sulík a Matovič by pre robotníkov nikdy nič neurobili, to je skoro fyzikálny zákon. Tak o čom to dnes trepú? Fico si vyskúšal, aké to je drieť v noci za pásom, a poukázal tým na dôležitý spoločenský problém. Ja to od predsedu vlády vnímam ako významné gesto a som rád, že pomoc týmto ľuďom bude nasledovať. Opozícia len zúri, že im zase vyfúkol politický priestor. Žiarlia ako rozmaznaní fagani. Niekedy mi pripadajú ako kocúr z Tom a Jerry – nech sa snažia akokoľvek, vždy z toho vyjdú ako lúzri,“ uzatvára Blaha
     

    Vážený pán premiér…

    Na kritiku premiéra reagoval europoslanec a líder opozičnej SaS Richard Sulík v pondelok ráno na svojom facebookovom profile, kde zdieľal aj svoj komentár z nedele. Dôležitejší je však obsah samotného statusu, v ktorom je evidentná reakcia na Ficove slová o tom, že Sulík podľa neho „neprekročil hranice bruselského baru“. 
     
    „Vážený pán premiér Robert Fico, radšej sa budem od rána do večera (a, samozrejme, aj od večera do rána, kedy vy zvyknete zvárať dvere na autá) váľať po bruselských baroch ako zradiť slovenských autodopravcov a pred francúzskym prezidentom Macronom predvádzať nechutný rektálny alpinizmus,“ píše Sulík v úvode svojho facebookového statusu. 
     
    Nechýba opäť pripomienka toho, že ani premiérov „rektálny alpinizmus“ nepomohol presvedčiť Francúzsko, aby dalo svoj hlas Slovensku v boji o umiestnenie európskej liekovej agentúry. Tá bude nakoniec v holandskom Amsterdame. 
     
    „Najprv som si myslel, že to je nejaká premakaná stratégia, že Slovensko dostane európsku liekovú agentúru. Lenže nakoniec nedostala naša krajina od Francúzov pri hlasovaní ani bod. A tak veľmi ste sa snažili zapáčiť francúzskemu prezidentovi Macronovi. Hanbite sa,“ odkazuje Sulík premiérovi v závere.
     
     
    - Reklama -