Pýtali sa Američanov, kde je Severná Kórea. Skončilo sa to presne tak, ako by ste možno čakali

    0
    Oslavy v KĽDR (Autor: SITA)
    Moderátor známej tolkšou Jimmy Kimmel do svojej relácie prepašoval miniatúrny prieskum verejnej mienky. Týkal sa toho, či sú Američania za, alebo proti zásahu USA na Kórejskom polostrove a nasledovala otázka z geografie, na ktorej väčšina pohorela. Je samozrejmé, že video prešlo zostrihom a vybraní sú najmä respondenti, ktorí splnili účel a pobavili. 
     
    Napriek tomu, že väčšina si želala, aby Amerika urobila s KĽDR poriadky, nikto z opýtaných presne nevedel, kde sa Severná Kórea alebo aspoň Kórejský polostrov nachádzajú. Jeden jediný muž sa trafil aspoň do oblasti východnej Ázie, ale viac z neho reportér nevytiahol. 
     
    Nechýbajú ani prekvapené tváre respondentov, ktorým po nesprávnych odpovediach prezradili, kde to tá Severná Kórea vlastne leží. Väčšina si len tipla, a aj to nesprávne. Ľudia po otázke na polohu KĽDR ukazovali na Európu, Blízky východ, Afriku a v jednom z prípadov aj na Kanadu, s ktorou Spojené štáty zdieľajú najdlhšiu hranicu. 
     
    Jedna z neúspešných účastníčok miniprieskumu vedomostí Američanov z geografie dokonca sedela v hľadisku počas vysielania Kimmlovej šou, ale ani jeho narážky, či vôbec trafí domov, ju nerozhodili a zachovala úsmev na tvári. 
     
     
     
    - Reklama -