Putinov zásah a odpor k ženám. Toto sú podľa Clintonovej dôvody, prečo prehrala

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    „Nebola to dokonalá kampaň. Niečo také nejestvuje. Bola som však na ceste k víťazstvu, kým kombinácia listu (riaditeľa FBI) Jima Comeyho z 28. októbra a ruských WikiLeaks nevyvolali pochybnosti v mysliach ľudí, ktorí boli náchylní voliť ma, ale nechali sa odradiť,” povedala v utorok v rozhovore pre spravodajskú televíziu CNN Clintonová, pričom dodala, že v ľudovom hlasovaní v konečnom dôsledku získala o tri milióny hlasov viac ako jej protikandidát a súčasný prezident Donald Trump.

    „Keby sa voľby konali 27. októbra, bola by som vašou prezidentkou,” podotkla Clintonová a poukázala na úlohu, ktorú vo volebnej kampani pred prezidentskými voľbami podľa nej zohralo Rusko.

    „On (ruský prezident Vladimir Putin) určite do našich volieb zasahoval. A je jasné, že zasahoval tak, aby mňa poškodil a môjmu protivníkovi pomohol,” uviedla pre CNN Clintonová, ktorá zároveň dodala, že za jej neúspech v novembrových prezidentských voľbách môže čiastočne aj mizogýnia (chorobný odpor k ženám, pozn. redakcie). Tá je podľa nej súčasťou politického, spoločenského a ekonomického života.

    Clintonová bezprostredne po prehraných voľbách, ktoré sa konali 8. novembra, vyhlásila, že v kampani bola úspešnejšia ako republikán Donald Trump do 28. októbra, keď riaditeľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey oznámil členom Kongresu, že vyšetrovatelia sa budú znova zaoberať jej e-mailovou komunikáciou z čias, keď bola ministerkou zahraničných vecí.

    - Reklama -