Putin spustil akciu: Pripravte sa na vojnu!

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin (Autor: SITA)

    „Teritoriálne orgány výkonnej moci budú prechádzať koordináciou a kontrolou prechodu sfér pôsobnosti na fungovanie vo vojnových podmienkach,” píše sa v tlačovej správe ministerstva.

    Uvádza sa, že v priebehu dopredu nečakaného cvičenia sa bude konať mobilizácia ruských občanov v zálohe, vrátane rezervistov. Do cvičenia bude tiež zapojená automobilová technika a “niektoré časti” teritoriálnej obrany v južnom a centrálnom vojenskom okruhu.

    „Z vojakov v zálohe budú vytvorené vojenské zbory, v rámci ktorých si všetci prejdú intenzívnou, všeobecnou, vojenskou prípravou, rovnako tak ako špecializovanými výcvikmi. Otázky finančného zabezpečenia vojsk sa v rámci cvičenia budú riešiť prostredníctvom inštitúcií Ruskej centrálnej banky,” uvádza sa v správe.

    Podľa informácií poskytnutých tlačovou službou ruského ministerstva obrany sa tiež plánuje preverenie pripravenosti radu podnikov zo zbrojného priemyslu, najmä na juhu Ruska.

    Z ruských ministerstiev sa má do cvičenia zapojiť ministerstvo financií, ministerstvo masových komunikácií a ministerstvo priemyslu a obchodu.

    - Reklama -