Putin sľubuje pred voľbami žiarivé zajtrajšky. A samé víťazstvá

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)
    Za pár dní čakajú Vladimira Putina prezidentské voľby a prakticky nikto nepochybuje, že ruský prezident, ktorý v krajine vládne od roku 2000, bude jej najsilnejším politikom aj naďalej. Analytici na Západe si len kladú otázku, ako výrazne zvíťazí Putin, aby to navonok vyzeralo prijateľne.
     
    Sám Putin nezanedbáva volebnú kampaň a aj napriek nedávnej zdravotnej indispozícii, o ktorej nedávno písal britský Independent, cestuje po Rusku a presvedčuje voličov, že mu majú dať svoj hlas. Nešetrí pri tom veľkými slovami. Na mítingu na moskovskom štadióne Lužniky sľúbil Rusom, že 21. storočie bude prežiarené veľkými víťazstvami, ak ho znovu zvolia.
     
    Putin požiadal svojich spoluobčanov, aby sa pozerali do budúcnosti s optimizmom. Ak sa stane prezidentom, bude sa snažiť, aby sa dnešné ruské deti, vnúčatá mnohých dnešných Rusov, mali raz lepšie. „A my to dokážeme,” sľúbil Putin davu s tým, že nikto iný ako Rusi sa o ruské deti nepostará.
     
    Podľa informácií ministerstva vnútra prišlo na míting asi 130-tisíc ľudí. Boli medzi nimi aj priaznivci ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Niektorých z nich polícia zadržala.
    - Reklama -