Putin prezradil niečo nečakané. O severokórejskej jadrovej bombe vraj vedel dávno pred ostatnými

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin (Autor: SITA)

    “V roku 2001, keď som bol na ceste do Japonska, zastavil som sa v Severnej Kórei, kde som mal stretnutie s otcom súčasného vodcu krajiny. Povedal mi vtedy, že vlastnia jadrovú bombu. Navyše, hlavné mesto Južnej Kórey Soul bolo v tom čase v dostrele ich štandardných delostreleckých systémov. Kedy to bolo? V roku 2001. Dnes máme rok 2017 a táto krajina je pod permanentnými sankciami a namiesto jadrovej bomby už disponuje vodíkovou bombou,” uviedol Putin.

    Prvý muž Ruskej federácie ďalej zdôraznil, že nemá právo hodnotiť politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa voči KĽDR, avšak všetky strany by mali podľa neho zmierniť útočnú rétoriku ohľadom situácie v danom regióne.

     “Nech ide o čokoľvek, nie je náplňou mojej práce posudzovať politiku prezidenta Spojených štátov, ale verejne môžem zopakovať, že všetky strany by mali zmierniť svoju útočnú rétoriku. Treba nájsť spôsob, ako viesť priamy dialóg medzi USA a KĽDR, ako aj medzi Pchongjangom a ďalšími krajinami predmetného regiónu,” povedal šéf Kremľa.

    - Reklama -