Putin po britskom referende kritizoval Camerona. A poriadne

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    “Domnievam sa, že to nebolo nič iné, než zlý pokus ovplyvniť verejnú mienku vo vlastnej krajine. Ale ako vidíme, nedosiahol očakávaný efekt. Takže po hlasovaní nemá nikto právo hovoriť čokoľvek o postoji Ruska. To nebolo nič iné, než dôkaz nízkej úrovne politickej kultúry,” povedal ruský prezident pre médiá v závere svojej návštevy na samite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) v Uzbekistane. Citovala ho agentúra TASS.

    Putin pripomenul, že Rusko nikdy nezasahovalo a ani nehovorilo o odchode Británie z Európskej únie.

    “Samotná organizácia referenda a následný výsledok nie je nič iné, než prílišná sebadôvera britského vedenia a jeho ležérny postoj k riešeniu závažných otázok pre krajinu a Európu ako celku,” konštatoval ruský prezident.

    Výsledok referenda podľa neho odráža nespokojnosť občanov so stavom bezpečnosti a nedostatok ochoty dotovať slabšie ekonomiky.

    “Nikto nechce živiť a dotovať slabšie ekonomiky, udržiavať iné štáty a celé národy. Ľudia sú pravdepodobne nespokojní aj s riešením problémov v bezpečnostnej oblasti, ktorá sa dramaticky zhoršila v súčasnom období na pozadí silných migračných procesov. Ľudia chcú byť nezávislejší,” uviedol Putin.

    Dodal, že nepriaznivé následky brexitu, čo sa týka trhov či mien, budú napravené v najbližšej budúcnosti a žiadna globálna katastrofa sa neočakáva.

    - Reklama -