Putin ako spájajúci element? Žiadna krajina nemôže poraziť toto zlo sama, vyhlásil na margo terorizmu

    0
    Ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    Putin dodal, že Rusko zverejní výzvu na “spoločné odstránenie politických, ekonomických, spoločenských a ideologických podmienok umožňujúcich rozširovanie terorizmu”. Citovala ho agentúra AP.

    Šéf Kremľa sa vyjadril po stretnutí s lídrami Číny, Indie, Brazílie a Juhoafrickej republiky. Predstavitelia týchto krajín zo zoskupenia známeho ako BRICS sa zišli krátko pred začiatkom summitu G20 v nemeckom Hamburgu.

    Kremeľ oznámil, že Putin bude hovoriť o potrebe užšej spolupráce proti terorizmu aj na dnešnom prvom osobnom stretnutí s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

    Britská premiérka Theresa Mayová predtým povedala, že vo svojom vystúpení na summite G20 vyzve lídrov, aby podnikli tvrdšie opatrenia proti prevodu finančných prostriedkov určených na podporu terorizmu.

    Podľa jej slov je potrebné uzavrieť príslušné medzery v medzinárodnom finančnom systéme, a to aj krokmi zameranými na vypátranie malých súm, ktoré by mohli byť využité pre “samotárske” útoky, informovali stanica BBC a ďalšie britské médiá s odvolaním sa na pripravený text jej vystúpenia.

    - Reklama -