Proti chobotnici oligarchov chce zakročiť na Slovensku nová všeľudová strana

    0
    Bratislava (Autor: TASR)
    So stranou bude spolupracovať prezident Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimír Sirotka, primátor Senice Branislav Grimm aj starosta mestskej časti Košice – Juh Jaroslav Hlinka. Pôsobiť majú ako nezávislí experti. Zakladateľmi sú Viktor Béreš, Radoslav Hecl, Peter Šťastný, Adam Šepetka a Miroslav Seget.
     
    “Strana NAJ ako strana odborníkov a etiky si dáva za svoj hlavný cieľ stať sa všeľudovou masovou stranou a celou svojou energiou  nastoliť právny štát,” uviedol Béreš. NAJ chce rovnosť pred zákonmi, spravodlivosť a vymožiteľnosť práva. 
     
    Nový subjekt odmieta oligarchov. “Naše dane sú rozkrádané v celom štáte prisatými firmami oligarchov ako chobotnica. Preto tieto podlé zmluvy medzi oligarchami a štátom zrušíme,” vyhlásil Béreš.
     
    NAJ sľubuje aj vyšetrenie káuz vrátane Gorily. Chce preveriť Mečiarove privatizácie aj vyšetriť únos prezidentovho syna Michala Kováča ml. Avizuje tiež zníženie priamych daní a odvodov a minimálny dôchodok na úrovni 550 eur.
     
    Na registráciu strany treba splniť viaceré podmienky, jednou z nich je vyzbieranie minimálne 10.000 podpisov od občanov. Prípravný výbor by ich chcel získať do konca tohto roka. Potom predstaví aj celý realizačný tím.

    Redakcia Parlamentných listov sa ospravedlňuje, že pôvodne zaradila k článku fotku bývalého vynikajúceho hokejistu Petra Šťastného. Hokejista Peter Šťastný však nie je zakladajúcim členom strany Nezávislosť a Jednota, ide o gynekológa Petra Šťastného.
     
    - Reklama -