Proti Kaliňákovi protestovalo dnes v Bratislave asi tisíc ľudí

    0

    Mičovský je bývalý poslanec Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA. Suchánek háji farby hnutia v parlamente v súčasnosti. Zároveň sa vzdal ocenenia Biela vrana. Získal ho za odhalenie kauzy predraženého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Vrátil ho po tom, čo sa objavili informácie, že pri nákupe CT prístroja touto nemocnicou mal svojho času presadzovať najdrahšiu a technicky nevyhovujúcu ponuku.

    Svoj príbeh vyrozprávala napríklad Ľubica Lapinová, ktorá v minulosti pracovala ako kontrolórka. „Ak chcete prísť o prácu, stačí, keď budete svoju prácu vykonávať svedomite, v zmysle platných zákonov a nedáte sa zastrašiť. Toho som sa držala aj ja počas takmer 30 rokov práce kontrolórky a nakoniec som dostala výpoveď pre nadbytočnosť,“ uviedla. Podľa nej ju prepustili v rozpore so zákonom, pretože sa snažila poukázať na nekalé praktiky u svojho zamestnávateľa.

    Na proteste sa však hovorilo aj o náleze hada v priestoroch pred kanceláriou predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS). „Ak by som bol predseda NR SR, ktorý trpí nedostatkom pozornosti, asi by som si niekoho objednal, aby ho tam doniesol,“ uviedol Matovič.

    Približne tisícku prítomných oslovil aj poslanec Peter Osuský (SaS). „Chcem sa poďakovať všetkým tým, ktorí sem chodia, hoci tí, čo by ich mali počúvať, sem nechodia. Nechodia sem ubytovaní, ani gazdovia, ktorí vygazdovali. Nechodia sem ani tí, ktorí nám chcú odborne a hrdo nasadiť náhubky,“ povedal.

    Príhovory rečníkov boli prerušované skandovaním ľudí, ako „hanba, hanba“ či „štrajk“.

    Na záver si zhromaždení zaspievali štátnu hymnu.

    Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Minister pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozície ide o “záhadný” obchod. Koalícia za Kaliňákom stojí.

    - Reklama -