Prokuratúra si vzala do parády bývalého kotlebovca Magáta. Obžalovali ho z extrémizmu a popierania holokaustu

    0
    Marián Magát počas protestu v Bratislave (Autor: ReproFoto Facebook/Jozef Šolc)

    “Trestných činov sa mal dopustiť tak, že prostredníctvom siete Facebook a blogového profilu mal zverejňovať v rokoch 2013 až 2016 komentáre a články propagujúce Adolfa Hitlera a nacistické hnutie, ďalej príspevky, ktoré boli v rozpore s faktami, a ktorými boli popierané respektíve spochybňované počty obetí holokaustu a samotná existencia holokaustu. Zároveň príspevkami, ktoré mal uverejniť, boli manipulované objektívne historické údaje, a to aj prostredníctvom šírenia dezinformácií, najmä za účelom popierania a spochybňovania holokaustu,” doplnil Harkabus.

    Okresný súd (OS) v Čadci vymeral Mariánovi Magát vo februári 2017 za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami trojročný trest s podmienečným odkladom s probačným dohľadom na tri roky, s povinnosťou podrobiť sa v skúšobnej dobe sociálnemu výcviku. Rozsudok nie je právoplatný.

    Na OS v Čadci je od roku 2013 na Mariána Magáta podaná obžaloba pre zločin rozširovania extrémistických materiálov. Voči Mariánovi Magáta je vedené aj trestné stíhanie pre skutok, odovzdaný českými justičnými orgánmi pre vyjadrenia z 8. augusta 2015 v Prahe.

    - Reklama -