Pritvrdíme! Masaker v Berlíne prebudil Nemcov, sprísnia pravidlá pre imigrantov

    0
    Protesty priaznivcov nacionalistickej AfD (Alternatíva pre Nemecko) proti politike Angely Merkelovej (Autor: SITA)
    Vládna CSU chce teraz okrem iného po novom výrazne predĺžiť lehotu, počas ktorej je možné zadržať neúspešných žiadateľov o azyl. V súčasnosti platí štvordňový limit.
     
    Ak sa však za ten čas vyhostenie nepodarí, musia ich prepustiť na slobodu. Po novom by mohol byť príslušný migrujúci zadržaný až na mesiac, čo dáva viac času na dohodu o deportácii.
     
    Je to reakcia na prípad Tunisana Anisa Amriho, ktorý je za teroristickým činom v Berlíne. Azyl v Nemecku totiž nedostal, ale Tunisko ho odmietlo prijať späť. Nemecká polícia ho tak musela prepustiť na slobodu.
     
    Vláda kancelárky Angely Merkelovej ďalej kladie čoraz väčší dôraz na vyhosťovanie tých, ktorí azyl nedostanú. Dôležité pre ňu tiež je zadržanie žiadateľov o azyl, ktorí sú podozriví z napojenia na radikálnych islamistov.
     
    Vláda chce tiež ďaleko dôslednejšie kontrolovať, či nedochádza k radikalizácii utečencov či nemeckých občanov moslimskej viery. V programe, ktorý chce CSU zverejniť v januári, sa okrem iného uvádza, že kto ohrozuje štát, stratil právo byť jeho občanom. Návrh podľa všetkého podporujú aj sociálni demokrati.
     
    Pôvodný text TU
     
    Šéf nemeckých policajných odborov Ernst Walter tiež vyzval na to, aby v Nemecku na uliciach bolo viac bezpečnostných kamier. To však napríklad odmietla regionálna vláda v Berlíne.
     
    Namiesto toho vyzvala občanov, aby polícii poskytli svoje prípadné vlastné fotografie či videá, ktoré zaobstarali v čase útoku. To sa však Walterovi zdá absurdné. Musí sa tak uspokojiť s tým, že krajina chce podľa serveru prijať niekoľko desiatok tisíc nových policajtov.
    - Reklama -