Prisťahovalec zavraždil svoju sestru. Jeho „kolega“ celú svoju rodinu. Vitajte v Rakúsku

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Už v stredu denník Kronen Zeitung informoval o pondelkovej vražde 14-ročného afganského dievčaťa, ktoré údajne trinástimi ranami nožom ubodal na smrť jej o štyri roky starší brat Hikmatullah S. Podľa stredajších informácií mladý afganský vrah vyhlásil, že v čase vraždy konal v afekte. Dôvodom sporu boli napäté vzťahy v rodine. Dievča pred niekoľkými dňami odišlo do centra pre mladistvých pre zlé vzťahy s otcom a bratom.

    V celom prípade je hneď niekoľko nezrovnalostí. Hikmatullah S. na výsluchu tvrdil, že sestru stretol úplne náhodou a chcel ju iba prehovoriť, aby sa vrátila domov a urovnala spory s ním aj rodičmi. Teraz sa však ukázalo, že vražednú zbraň si obstaral mladík dva týždne pred incidentom a zakopal ju v parku. Približne 48 hodín pred údajnou vraždou v afekte však zbraň, pomocou ktorej potom vraždil, zase vykopal.

    To by podľa Kronen Zeitung nasvedčovalo, že vražda bola naplánovaná, čo by mladíkovi mohlo na súde značne uškodiť. „Nič také. Nôž som mal pri sebe len na svoju ochranu, pretože som v noci často chodil von,“ cituje denník z výpovede mladého afganského vraha, ktorý dodal, že sestra ho nerešpektovala. Hoci vzťahy dievčaťa s rodinou neboli najlepšie, vraždu nikto z jej okolia nečakal.

    Ešte tragickejšiu dohru mali nezhody v štvorčlennej rodine s tureckými koreňmi, ktorá žila v obci Hohenems. Tridsaťosemročná hlava rodiny ubodala svoje dve dcéry (štvorročnú a sedemročnú) niekoľkými ranami nožom. Po desivom krvavom kúpeli potom muž napadol svoju o päť rokov mladšiu manželku a ubil ju na smrť malým kladivom. Susedia upozornili políciu na ohlušujúci krik a hlasné údery. Keď sa policajti o niekoľko minút neskôr dostali do bytu, našli len tri mŕtve telá.

    Muž sa ešte nachádzal v byte, ale stihol si v kúpeľni prebodnúť hrudný kôš nožom a vyskočiť z okna. V dôsledku pádu z ôsmich až desiatich metrov na mieste zomrel. Nie je zatiaľ jasné, ako sa mu podarilo dostať do bytu. Žil totiž so svojimi rodičmi, pretože po augustovom incidente ho úrady zo spoločnej domácnosti vykázali. Jeho manželka vtedy požiadala o zákaz vstupu do bytu až na šesť mesiacov.

    - Reklama -