Prišiel na psa mráz? Kotlebovho pištoľníka Krupu vyšetruje polícia. Dôvod vás prekvapí, zbrane v tom nie sú

    0
    Peter Krupa (Autor: SITA)

    Poslanec Kotlebovej ĽS NS Peter Krupa, najskôr prišiel ozbrojený do NR SR, potom o arzenál prišiel a následne si svoj zbrojný pas obhájil, a tak dostal zbrane späť. Podľa šéfky policajnej akadémie Lucie Kurilovskej by Krupa o svoju výzbroj mohol opäť prísť. Stačí, aby ho obvinili z trestného činu. A práve teraz má Krupa opletačky s políciou.

    „Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Vzhľadom na to, že vyšetrovanie naďalej trvá, sa až do jeho skončenia nebudeme k veci vyjadrovať,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová pre Aktuality.sk.

    Krupove opletačky s políciou vznikli pre jeho status, ktorý uverejnil na sociálnej sieti v roku 2012 a síce je jeho profil už zamknutý, ako uvádzajú Aktuality, všimol si ich predtým Ján Benčík. Viacero Krupových statusov sa týka židov, Rómov a Tisa. „Musíme zaistiť existenciu našej rasy a budúcnosť bielych detí,“ napísal Krupa v januári 2012. O pár dní neskôr zdieľal článok o prieskume verejnej mienky s popisom „tým smradľavým žid***m už úplne j**e“.

    „Pri týchto výrokoch je podozrenie, že je naplnená skutková podstata trestného činu. Môže to byť hanobenie rasy, národa, presvedčenia a sú tam možné aj náznaky určitého druhu vyhrážania sa,“ zhodnotila ešte v marci Kurilovská.

    - Reklama -