Prípad starostu bratislavskej mestskej časti, obvineného z korupcie, sa naďalej vyšetruje

    0
    Ilustračná foto (Autor: TASR)

    Policajný prezident Tibor Gašpar v marci tohto roka informoval, že vyšetrovateľ obvinil tri fyzické osoby a jednu právnickú osobu z prečinu nepriamej korupcie, medzi nimi aj 44-ročného starostu jednej z bratislavských mestských častí Milana J. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až do dvoch rokov.

    Podľa polície mal Milan J. ako sprostredkovateľ 27. januára tohto roka kontaktovať zamestnanca Okresného úradu v Bratislave, odboru starostlivosti o životné prostredie. V rozhovore mu mal prisľúbiť úplatok 5000 eur za to, aby vyhovel alebo zabezpečil vydanie súhlasného stanoviska tohto úradu k zhodnocovaniu odpadov mobilným zariadením jednou konkrétnou spoločnosťou.

    Ďalšie stretnutie sa malo uskutočniť 9. februára, na ktorom mal Milan J. opätovne zopakovať ponuku 5000-eurového úplatku pre zamestnanca, ak vyhovie bezproblémovému schváleniu agendy, ktorú predložila spoločnosť.

    Ide o prvý príklad, kedy polícia aplikovala inštitút trestnej zodpovednosti právnických osôb v oblasti boja proti korupcii a vzniesla obvinenie aj voči právnickej osobe.

     

    - Reklama -