Prípad ako z hororu. Africký agresor s mačetou dostal v Nemecku poriadnu „pálku“. Za znásilnenie a vyhrážky smrťou

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

    Na začiatok apríla zrejme mladá dvojica z Bonnu len tak nezabudne. Muž a žena vyrazili do blízkeho prírodného parku v Siegaue, kde chceli pod stanom stráviť noc. Tá sa však zmenila na desivú nočnú moru. Uprostred spánku ich prepadol černoch s mačetou v ruke. Rozsekal im stan a požadoval peniaze. Keď získal niekoľko eur a mobilný telefón, pod hrozbou zabitia vytiahol 23-ročnú ženu von a potom ju znásilnil.

    Bezbranný priateľ obete bol nútený zostať v stane. Keď navyše volal políciu a hovoril o černochovi s mačetou, ochrancovia zákona mu v prvej chvíli nechceli veriť. Po pár dňoch však dolapili ghanského migranta Erica X., ktorý sa zdržiaval len niekoľko týždňov v blízkom utečeneckom centre. K svojmu činu sa v priebehu celého vyšetrovania nepriznal. A inak to nebolo ani pri samotnom súdnom procese, ktorý sa začal v septembri.

    V jednom zo súdnych pojednávaní dokonca svoju obeť označoval výsmešne za prostitútku a popieral, že by ju znásilnil. Neprejavil žiadnu ľútosť a okrem toho sa ukázalo, že doma v Ghane zavraždil svojho švagra pri hádke o dedičstvo. Musel opustiť svoju rodnú dedinu, a tak sa cez Líbyu vybral do Talianska. Chcel sa usadiť v Nemecku, ale niekoľko dní pred spáchaním znásilnenia mu úrady oznámili, že jeho žiadosti o azyl nevyhovejú.

    Vzhľadom na vyhrážky smrťou, znásilnenie a následné arogantné správanie na súde sa čakalo, že dostane najvyšší trest, ktorý je v tejto sadzbe pätnásť rokov. Ale vrchná štátna zástupkyňa Claudia Trauzettelová požadovala trinásť rokov a sudca trest nakoniec zmiernil na jedenásť a pol roka. „Nakoniec som trest trochu znížil. Problém je v tom, že Eric X. nebol nikdy trestaný, k čomu som jednoducho musel prihliadnuť,“ cituje denník Bild sudcu.

    Ghančana po vynesení rozsudku odviedli do väzenia a následne ho deportujú do jeho rodnej krajiny. Ako však uviedol jeho advokát, ešte predtým však zrejme podá odvolanie proti výške trestu. Lenže takýto krok môže byť značne riskantný. Vzhľadom na pomerne benevolentné rozhodnutie sudcu môže po odvolaní prísť naopak ešte vyšší trest, ktorý sa môže blížiť požiadavkám vrchnej štátnej zástupkyne.

    - Reklama -