Prieskum: Najdôveryhodnejší je Bugár. Kto má dôvery občanov najmenej?

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

     Respondentov sa agentúra pýtala otázku: “Prečítam vám zoznam predsedov politických strán, a vy prosím pri každom z nich povedzte, či je ten politik pre vás dôveryhodný.” Respondenti mohli využívať odpovede: “Úplne dôveryhodný”, “Skôr dôveryhodný”, “Skôr nedôveryhodný” alebo “Úplne nedôveryhodný”, pričom sa museli vyjadriť ku každému menovanému.

    Bugára ako skôr alebo úplne dôveryhodného vníma 54 % percent respondentov. Na druhom mieste je premiér Robert Fico (Smer-SD) s dôveryhodnosťou na úrovni 43 %. Nasledujú Daniel Lipšic (NOVA, 36 %), Radoslav Procházka (Sieť, 31 %) Andrej Danko (SNS, 28 %), Ján Figeľ (KDH, 27 %), Richard Sulík (SaS, 26 %), Igor Matovič (OĽaNO, 26 %), Pavol Frešo (SDKÚ-DS, 15 %) a Jószef Berényi (SMK, 12 %).

    Najnedôveryhodnejším politikom je podľa prieskumu Igor Matovič, ktorý je skôr alebo úplne nedôveryhodný pre 62 % respondentov. Druhé miesto spoločne zdieľajú Pavol Frešo a Richard Sulík (61 %). Nasleduje Ján Figeľ (59 %), Daniel Lipšic a Radoslav Procházka (obaja 52 %), Robert Fico (50 %), Jószef Berényi (40 %), Béla Bugár (37 %) a Andrej Danko (35 %).


     

    - Reklama -