Príbeh priateľstva pokračuje: Andrej Danko ďakuje Bohu za to, že mohol spoznať Bugára

    0
    Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

    Predseda parlamentu Andrej Danko sa na úvod svojho vyhlásenia pozastavil nad konaním svojich kolegov v parlamente. „Veľmi ma mrzí ako predsedu národnej rady, že v rámci rozpráv, ktoré by mali byť odborné a viesť k zákonom, prebiehali aj osobné politické útoky, ktoré nepatria do parlamentu,“ povedal Danko. Opoziční poslanci podľa neho šíria nenávisť a zneužívajú priestor v rozpravách na svoju osobnú propagáciu. Upozornil poslancov, že podobné konanie má za dôsledok šírenie extrémizmu. Andrej Danko taktiež zaželal Robertovi Ficovi skoré uzdravenie.

    Programové vyhlásenie považuje Danko za kompromis a zdôraznil, že pred voľbami nikto nemohol tušiť, aká koalícia vznikne. „Hádam si nemyslíte, že predsedovia strán mali vysnenú koalíciu,“ povedal predseda parlamentu. Andrej Danko je podľa vlastných slov hrdý na to, že rozdielni ľudia si dokázali spolu sadnúť a vytvoriť dokument, akým je programové vyhlásenie. „Ďakujem Bohu za to, že som mohol poznať aj človeka, ktorý dokáže byť predsedom strany, dokáže viesť stranu, dokáže sa usmiať a je aj inej národnosti,“ vyhlásil predseda parlamentu na margo Bélu Bugára. „Možno sú niekomu smiešne fotky priateľstva, gestá povzbudenia, možno budú niekomu smiešne mierne zakoktania, zneužitie mena, ale nech mu je smiešne to, ako sa on k tomu stavia.“

    Program je podľa neho kompromis, v ktorom sú dobré myšlienky a idey, ktoré sa dajú naplniť. Danko poďakoval aj opozičným poslancom, ktorí v programe našli aj množstvo pozitív. Nakoniec dodal, že predsedovia koaličných strán majú medzi sebou pozitívne vzťahy. „Ďakujem za to, že som bližšie mohol spoznať v tejto koalícii človeka, s ktorým som si v živote nedal kávu, ako je pán Bugár, a človeka, ktorého som videl trikrát v živote, ako je pán Fico, a človeka, s ktorým som si občas zahral futbal, ako je Rado Procházka,“ povedal Danko.

    Opozícii odkázal, že nestačí len kričať, treba niesť aj zodpovednosť, k čomu sa štyri vládne strany odhodlali, a s tým súvisí aj obeta a kompromisy v záujme naplnenia cieľov všetkých.  Predseda NR SR je hrdý, že vládny program hovorí o rozvoji kúpeľníctva, znižovaní administratívno-daňového zaťaženia či dobudovaní dopravnej infraštruktúry R2, R3, R4 a R7. Slovensko podľa Danka musí urobiť poriadok so schránkovými firmami a so spoločnosťami, ktoré odlievajú zisky z krajiny. Danka tiež teší, že sa zriadi fond na rozvoj menšín.  

    Autor: SITA, lb

    - Reklama -