Pri tomto sa obracia žalúdok. Migranti barbarsky znásilnili ženu. Výsledok? Štát ich oslobodil a ešte im aj krásne zaplatil

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, LV Criminal Defense)

    Žena bola vlani v októbri na ceste domov, keď sa zastavila pri bankomate. Tam ju niekoľko afrických mužov požiadalo o cigarety a keď odchádzala, jeden z Afričanov ju nasledoval do uličky za reštauráciou, kde ju požiadal o pusu. Žena sa pokúšala verbálne brániť slovami: „Nie, mám priateľa.“ Afričan jej však násilím strčil jazyk do úst.

    Následne sa objavili ostatní migranti, o ktorých sa najskôr žena domnievala, že jej idú na pomoc. Tí však okolo nej utvorili kruh, stiahli jej spodnú bielizeň a začali ju znásilňovať análne aj vaginálne. Počas horibilného aktu, ktorý trval asi 20 minút, ženu ostatní migranti pomáhali držať. Úbohá žena bola najprv v šoku a následne kričala o pomoc, až kým sa neobjavil muž švédskeho pôvodu, ktorého príchod viedol k rozpŕchnutiu Afričanov.

    Okresný súd odsúdil za znásilnenie všetkých troch mužov z Eritrey na štyri roky väzenia. Odvolací súd však rozhodol oslobodiť ich, lebo obeť uviedla, že jeden z mužov sa pri znásilňovaní správal “viac pasívne”. Súd tak rozhodol o oslobodení všetkych troch mužov, keďže podľa jeho záveru neexistoval pre ich odsúdenie dostatok dôkazov a tiež sa nedalo jasne preukázať, kto vlastne čo počas znásilňovania robil.

    Najbizarnejšou časťou prípadu je však skutočnosť, že jednému z Afričanov priznali odškodné 140-tisíc švédskych korún (14 500 eur) za čas, počas ktorého ho zadržiavali v súvislosti s vyšetrovaním a súdnym konaním. Toto rozhodnutie môže viesť k tomu, že aj zvyšný dvaja migranti figurujúci v tejto kauze teraz môžu žalovať štát o náhradu škody na náklady švédskych daňových poplatníkov.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -