Prevrat! Kiska prečítal, čo nebolo napísané na Slovensku. Fico spustil ako nikdy

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Fico tvrdí, že ak má dôjsť k zmenám vo vláde, bude to výsledkom dohody koaličných partnerov a v tomto procese Ústava SR nevidí žiadnu úlohu prezidenta. A predčasné voľby môžu nastať len vtedy, ak za nich zahlasuje minimálne 90 poslancov,” odkázal.

    Premiér sa domnieva, že prezident Kiska v nedeľu popoludní prečítal vyhlásenie, ktoré zjavne nebolo napísané na Slovensku. Toto vyhlásenie má rukopis ľudí, ktorí nepoznajú ústavnoprávne tradície a pravidlá, a sledujú úplne iné ciele ako stabilita krajiny,” myslí si Fico.

    Zároveň uviedol, že jemu osobne na rozdiel od prezidenta nie je jedno, aký bol motív vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Šokovali ma prezidentove slová, že aj keby išlo o náhodný motív, reflektuje to stav spoločnosti. Nemôžem s tým súhlasiť,” odkázal s dôvetkom, že on nebude tancovať na hrobe dvoch mladých ľudí, ako to robí opozícia, médiá a dnes aj prezident. Kiska sa v piatok zúčastnil pochodu za pamiatku zavraždeného Jána Kuciaka. Podľa premiéra Roberta Fica bol prejav prezidenta za hranou. Fico neváhal v kontexte Kiskovho prejavu použiť slová ako prevrat a destabilizácia. 

    Prezident Andrej Kiska v popoludňajšom príhovore uviedol, že možnosť predčasných volieb je na stole. Čakal som týždeň na to, aké politické kroky vládna väčšina urobí. Aké rozhodnutia sama prijme, aby sa pokúsila zmierniť napätie a obnoviť dôveru. Zdá sa však, že žiadne riešenie sa nečrtá. Niektorí rezignovali a počúvam úvahy o ďalších. Ale nevidím žiaden plán vyviesť krajinu z krízy dôvery,” uviedol prezident.

    - Reklama -